Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Ο Πλάτανος είναι μια από τις σημαντικότερες περιοχές στο Ν. Χανίων όσον αφορά τον Αγροτικό Τομέα. Όπως ήταν φυσικό το μεγαλύτερο  θέμα που απασχολεί τους κατοίκους εδώ και πολλά χρόνια είναι η ποιότητα και η επάρκεια του νερού και βέβαια το γεγονός ότι για πολλά χρόνια η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί από τους αρμόδιους γι’ αυτό το θέμα.
Μια από τις πλέον βιώσιμες μεσοπρόθεσμες λύσεις είναι η κατασκευή ταμιευτήρα. Το έργο αυτό είναι ευρύτατα γνωστό ως «Λιμνοδεξαμενή Πλατάνου». Χρόνια οι αρμόδιοι το υπόσχονται στους κατοίκους. Το αποτέλεσμα των ψεύτικων υποσχέσεων όλοι το βλέπουν. Από την μη κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής χάνουν όλοι και κυρίως οι κάτοικοι του Πλατάνου. 
Το  έργο «Λιμνοδεξαμενή Πλατάνου» είχε και έχει ένα πρόβλημα. Μέρος του έργου προβλέπεται να κατασκευασθεί σε δασική περιοχή η οποία έχει κηρυχθεί ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ. Σε τέτοιες περιοχές απαγορεύεται να δοθεί άδεια επέμβασης για εκτέλεση του έργου. Το έργο λοιπόν δεν μπορεί να προχωρήσει και αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε με την απόλυτη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής παρ’ όλες τις επισημάνσεις από το 2011.
Με απόφαση της Βουλής θα πρέπει να γίνει μετατροπή του σχετικού άρθρου της Δασικής Νομοθεσίας και να προστεθεί η εξής φράση: 
«Κατά παρέκκλιση και εφ’ όσον πρόκειται για έργο Κοινής  Ωφέλειας το οποίο εξυπηρετεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο το Δημόσιο Συμφέρων δύναται επί του αναδασωτέου να δοθεί σύμφωνη γνώμη της Αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας για την εκτέλεση του έργου.»
Αυτό έως σήμερα δεν έχει γίνει. Η Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να δώσει την μάχη. Η αναφορά του Δημάρχου ότι δήθεν λύθηκε το πρόβλημα είναι ψευδές και δείχνει επικίνδυνη για τους δημότες άγνοια του θέματος.
Κουκουράκης Κωνσταντίνος 
Πρώην Δήμαρχος Ιναχωρίου 
Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: