Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ..Ή ΤΟ ΟΠΙΟ;

Οι απειλές καλά κρατούν...και το επίπεδο των εκλογών στην Κίσαμο έχει φτάσει στον πάτο του σκατογκουβά. Δεν ξέρω τι άλλο να περιμένουμε αλλά και τι να παρακαλάμε να μην συμβεί!!! Ίσως είναι η πρώτη φορά που η αντιπαράθεση έχει φτάσει στα άκρα και με τόση ένταση! Είμαι πολύ περίεργος πως θα δούμε(νε) την επόμενη μέρα νικητές και ηττημένοι σε ένα αγώνα που δεν θα έπρεπε να είχε πρωταγωνιστές αλλά αγωνιστές για το καλό του τόπου! Κάθε μέρα ακούμε για μια καινούργια απειλή κάθε μέρα ακούμε για μια καινούργια "παρενόχληση" .... Τελικά για ποιον αγωνίζονται όλοι αυτοί και ποιος ο σκοπός τους; 
Τι να πούμε τώρα για κανόνες δημοκρατίας και πρασινογαλάζια άλογα....εδώ κοντεύουν να χαλάσουν σχέσεις φιλίας χρόνων, οικογένειες είναι "διαμελισμένες", αδέλφια κονταροχτυπιούνται για το ποιος είναι ικανότερος όχι να σώσει τον τόπο, αλλά να μαζέψει περισσότερους ψήφους μέσα από την φαμίλια.
Το γαμώτο βέβαια είναι ότι όλοι νομίζουν ότι έχουν δίκιο και αντί να σκύψουν την κεφάλα τους από ντροπή, προσπαθούν να δικαιολογηθούν όχι αυτοπροσώπως αλλά στέλνοντας τα παπαγαλάκια τους με μια δικαιολογία!! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!!
- Που θα φτάσουμε τελικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: