Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

 Σεβόμενη τη γη των προγόνων μου, την προσωπικότητά μου και την πορεία μου στην οικογενειακή και επαγγελματική μου διαδρομή, ως γυναίκα, σύζυγος και μητέρα μιας νεολαίας που βλέπει το μέλλον της να χάνεται, ως υπάλληλος στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης που.....
.. αγωνιά για το μέλλον αυτής και ως ενεργή πολίτης που βιώνει την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, το νησί μας την Κίσαμο μας, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα και να συμπορευθώ, με αίσθημα ευθύνης, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ευθύνης" με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Αννουσάκη. 
Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Κισάμου που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και έχουν άποψη, να συμπορευθούν στην κοινή αυτή προσπάθεια ώστε να αποκτήσει η Κίσαμος ένα διαφορετικό παρόν και το καλύτερο αύριο που της αξίζει!!! 
Με εκτίμηση
ΒΙΔΑΛΑΚΗ - ΓΕΡΟΥΛΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ)
(Δημ.Υπ/λος τέως ΤΑΞΥ
Αναπληρώτρια προϊσταμένη
Παροχών ΙΚΑ ΧΑΝΙΩΝ)

Πιστεύω ακράδαντα ότι χρέος όλων μας είναι η συμμετοχή στα κοινά .
Έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας και της ευθύνης αυτού του εγχειρήματος
ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Γεώργιου Ανουσάκη, ώστε να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στην “Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ευθύνης”.
Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ και θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, έχοντας ως γνώμονα πάνω απ’ όλα το ήθος, την εντιμότητα και την αλληλεγγύη, ώστε όλοι οι συνδημότες να έχουν και προοπτική και μέλλον και ελπίδα.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΑΡΑΚΑΚΗ ΚΟΡΙΝΑ

"Κοιτάζοντας τον τόπο μας όλοι βλέπουμε πράγματα που μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε. 
Η διάθεση για προσφορά αλλά και η δυνατότητα αφιέρωσης χρόνου σε θέματα που πραγματικά αφορούν όλους μας, είναι η διαφορά του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ευθύνης». 
Θα ήθελα να απευθυνθώ κυρίως στους νέους και τις νέες του τόπου μας, που γνωρίζω ότι παρά τις δυσκολίες και τα δεινά της εποχής, έχουν το κεφάλι ψηλά αναζητώντας ένα φάρο ελπίδας σε ένα τοπίο αβέβαιο. Αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός, συμπόρευση, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια - αυτές είναι οι αξίες που οφείλουμε να έχουμε σαν οδηγό, σαν κανόνα κι όχι σαν εξαίρεση. Θέλω να συνεχίσω να βλέπω νέους με νέες ιδέες και διάθεση για προσφορά, κι όχι νέους με δηλητηριασμένα μυαλά και πεποιθήσεις άλλης εποχής”.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΑΡΕΦΥΛΛΑΚΗ ΝΙΚΗ

Θα σας πω μια μικρή ιστορία..
Αρκετά χρόνια πριν, όταν ήμουν μικρό παιδί, Δήμος ή Κοινότητα νόμιζα ότι ήταν οι δυο, τρεις άνθρωποι που διοικούσαν τον τόπο μας και οι οποίοι νόμιζα ότι είχαν ιδιαίτερες ικανότητες και κανόνιζαν να φτιάχνουν τις αμέτρητες λακκούβες στους δρόμους μας , να καθαρίζουν τους αγροτικούς δρόμους και να φτιάχνουν αυλές. Στα μάτια μου τότε όλα αυτά φάνταζαν ως μεγάλα έργα. Τα έργα αυτά εντείνονταν ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους ή περιόδους υποδοχής πολιτικών προσώπων, των οποίων οι φωτογραφίες κρέμονταν σε κάδρα ως εικονίσματα. Αργότερα όταν ενηλικιώθηκα και έφυγα για σπουδές, δυσανασχετούσα όταν άκουγα εκφράσεις όπως "Το Καστέλι είναι πολύ πίσω" ή "Η Κρήτη σταματά στο Κολυμπάρι" και κάθε φορά που γυρνούσα διαπίστωνα ότι οι εκφράσεις αυτές φάνταζαν πέρα για πέρα αληθινές ακόμα και όταν ο Μπάλος, τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι, που ανήκουν στον Δήμο μας, έγιναν σημεία παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος. Όταν πλέον ολοκλήρωσα τις υποχρεώσεις μου σε σπουδές και στρατό και επέστρεψα οριστικά στον τόπο μου, είχαν ήδη περάσει πολλές θητείες ευθυνόφοβων Δημοτικών Αρχών με "μεγάλα έργα", όπως όταν ήμουν παιδί, αφήνοντας ουσιαστικά τον τόπο μας περίπου στο ίδιο σημείο όλα αυτά τα χρόνια. Τότε ήταν που πέρασε από το μυαλό μου η επιλογή της μετανάστευσης. Κατάλαβα όμως ότι για να αλλάξει πραγματικά αυτός ο τόπος πρέπει να παραμείνουμε, να αποβάλουμε τον κακό μας εαυτό και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Τον τόπο που ζούμε τον έχουμε δανειστεί απ'τα παιδιά μας. Εύχομαι να τους τον παραδώσουμε όσο καλύτερο μπορούμε.
Επειδή η παραπάνω ιστορία είναι 100% αληθινή και πάνω κάτω την έχουμε ζήσει οι περισσότεροι, δεν μπορώ παρά να γίνω ο ενεργός πολίτης και δημότης που έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο πραγματικός Δήμος είμαστε όλοι εμείς. Πρέπει να καταλάβουμε την διαφορά του έργου, της υποχρέωσης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα αυτά χρόνια οι κομματικοί στρατοί, οι πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια, μόνο κακό έκαναν στον τόπο μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ίδια άτομα με χρόνια "εμπειρίας" στην αυτοδιοίκηση που δεν εξυπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον δεν μπορούν να φέρουν καμία αλλαγή προς το καλύτερο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το μέσον, οι επιλεκτικές εξυπηρετήσεις, η εξαγορά ψήφων και η αναξιοκρατία βλάπτουν τους ΠΑΝΤΕΣ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι την πολυπόθητη ανάπτυξη πρέπει να την φέρουμε εμείς οι ίδιοι με την δουλεία μας. ΔΕΝ θα μας έρθει ουρανοκατέβατη από κανένα εθνικό σωτήρα. Πρέπει επιτέλους οι νέοι να παραμένουν στην Κίσαμο από επιλογή και όχι από ανάγκη. Θέλω να ακούσω κάποτε και τις εκφράσεις "Η Κίσαμος προχωράει μπροστά" και "Η Κρήτη ξεκινά από την Κίσαμο". Γι' αυτό και συμπορεύομαι με την "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ευθύνης", διότι ενδιαφερόμαστε πραγματικά και σκεφτόμαστε διαφορετικά. Αποδέχτηκα την πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Αννουσάκη Γιώργου να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου ΟΧΙ επειδή μου αρέσουν οι τίτλοι ή έχω κάποιο προσωπικό συμφέρον αλλά επειδή πιστεύω ότι μπορώ από μεριάς μου και εγώ να βοηθήσω τον τόπο μου. Αποδέχτηκα την πρόταση με ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ γιατί πιστεύω στην ομάδα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Ευθύνης και στον υποψήφιο Δήμαρχο Αννουσάκη Γιώργο ο οποίος έχει τα προσόντα που επιτάσσει η σημερινή εποχή. Είναι ο Δήμαρχος που θέλω να έχει ο τόπος μου. Ένας Δήμαρχος του 21ου αιώνα.
Παπαδημητράκης Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: