Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΟΙΚΙΑ ΑΝΝΟΥΣΑΚΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 Προς τους φίλους του ιδρύματος "Ειρηναίος"!!!!
Κάποτε αυτό το σπίτι ήταν το κόσμημα της περιοχής με τα χαρακτηριστικά πλακάκια του, τους ζωγραφιστούς τοίχους και την βιβλιοθήκη του.. σήμερα κατάντησε στα χάλια αυτά (ξέρω ότι ντρέπεστε να πάτε να το δείτε) όμως αγοράστηκε από εσάς και αντί να το προστατέψετε το φέρατε με την αδιαφορία σας σε αυτό το χάλι!!! Λίαν συντόμως θα πέσει κάτω, μιας και οι λιγοστοί ένοικοι του, το αποψιλώνουν καθημερινά και ότι καίγεται το χρησιμοποιούν για θέρμανση. Κρίμα γιατί εκεί υπήρχε μια βιβλιοθήκη χιλιάδων τόμων, αλλά και πολλών σκίτσων του ζωγράφου Ανουσάκη!!! Κρίμα!!!
Μήπως ο δήμος μπορεί να κάνει κάτι; 
Να φέρει τουλάχιστον το υγειονομικό και να το σφραγίσουν, μιας και οι υπόλογοι της αγοράς του σπιτιού, είναι ανίκανοι να διαφυλάξουν την ιστορία μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: