Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΝ ΚΑΙ ΕΦ' ΟΣΟΝ ..ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ!

Τελικά και εγώ μπορώ να αλλάξω γνώμη, αν αυτό που θα γίνει είναι για το καλό του τόπου.... Ήμουν πάντα αντίθετος ως προς την παραχώρηση του φιλέτου Ο.Τ 130 στο ΚΤΕΛ, σε αυτήν την ανώνυμη εταιρεία, όμως παρακολουθώντας την χθεσινή γνωμοδότηση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Κισάμου, κατάλαβα ότι παραχωρώντας μια έκταση λίγο μεγαλύτερη από 1.200 τ.μ στο Μαύρο Μώλος, τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι τεράστια και πράγματα που μόνο τα ονειρευόμασταν σαν πολίτες. 
Τι δίνουν λοιπόν:
 1200 τ.μ καλού παραθαλάσσιου οικοπέδου, που όπως είναι τώρα είναι μόνο για να το θαυμάζομαι!
Τι ζητούν για να το παραχωρήσουν: 
α) Να φτιαχτεί στο υπόλοιπο οικόπεδο, 1130 τ.μ, χώρος αναψυχής, ένα γήπεδο μπάσκετ ή τένις, καντίνα, πάρκινγκ, πεζοδρόμια γύρω -γύρω και τέλος να υπάρχει ένα ενοίκιο (αυτό θα το καθορίσει το Δ.Σ του δήμου) που θα πηγαίνει στην ενότητα της πόλης, που ως και σήμερα δεν έχει πόρους!! 
.... και φυσικά με συμβόλαια ως ότου γίνει το Γ.Π.Σ της πόλης.
Αν λοιπόν το φειδωλό ΚΤΕΛ καταφέρει να προσφέρει όλα αυτά τα παραπάνω, με την δημιουργία φυσικά και της μικροαστικής συγκοινωνίας που υποσχέθηκε ο πρόεδρος του, τότε θα είναι από τους ευεργέτες της πόλης.... και χαλάλι του το οικόπεδο!!! Βέβαια το ερώτημα είναι τι θα αντιπροτείνει το ΚΤΕΛ, μιας και όλοι μας ξέρουμε ότι...... βγάζει και από την μύγα ξίγκι!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΚΟΜΑ,ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Σοβαρά; Και για πες μου ένα άλλο σοβαρότερο; Φυσικά δεν ξέρεις μιας και δεν είσαι από δω...
Ή μήπως είσαι αυτός που όλοι ξέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

Στο μαντείο των Δελφών πήγες βρε Ιωάννη??????
Και να ξέρεις ότι στην γλώσσα του διαδικτύου το να γράφεις με κεφαλαία σημαίνει "νεύρα"!!!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΙΕΣ κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ.
ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΕΜΜΟΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΛΛΟΝ.

Υ.Γ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΙΖΩΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Χαχαχα η εμμονή μου είναι δεδομένη πολύ καιρό τώρα, να μην ξεπουληθεί άλλο το Καστέλλι.... αυτό είναι και το συμφέρον μου! Δεν κατάλαβα βέβαια ποιο είναι το δικό σου και τι υπερασπίζεσαι; Μήπως είσαι μεσάζων στο ξεπούλημα και σε ενοχλήσαμε;

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Και επειδή μου αρέσει να καταπιάνομαι με σοβαρά θέματα...γράψε μου ένα για να το αναδείξουμε μαζί.....Για πες!!