Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΝΟΣ ΦΙΛΕΤΟΥ....

Το οικοδομικό τετράγωνο 130, είναι το οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή του Μαύρου Μώλους, δυτικά του ξενοδοχείου "Πέλη". Το οικόπεδο αυτό αγοράστηκε κάποτε από τον Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου και με την μεσολάβηση του δήμου Καστελλίου Κισάμου, τον Απρίλη του 1964, δωρίστηκε στο Ελληνικό δημόσιο ώστε να φτιαχτούν οι δεξαμενές αποθήκευσης του ελαιολάδου, που κάποιοι άλλοι ήθελαν να φτιάξουν στον Κουρφαλώνα. 
Οι δεξαμενές φτιάχτηκαν και λειτουργούσαν ως τον Φεβρουάριο του 1996 που ο  τότε υπουργός Ανάπτυξης, αποφάσισε την οριστική παύση των. Μετά για 15 χρόνια, 2010-11, που η περιοχή είχε καταντήσει μια εστία μόλυνσης, αποφασίστηκε να γκρεμιστούν, αφού πουληθεί ο εξοπλισμός των, και να περιέλθει το οικόπεδο των 2.434 τ.μ στην κυριότητα του δήμου, ώστε να φτιαχτεί κάποιο σχολείο. Επειδή ήταν αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην φτιάξει εκεί ένα σχολείο, αλλά αθλητικές εγκαταστάσεις, μάλιστα όλοι τότε συμφώνησαν για ένα καλό ναυταθλητικό κέντρο με κολυμβητήριο!
Τελικά ούτε αυτό έγινε .... ώσπου φτάσαμε αισίως στο 2013 και αποφαίσαμε να το ξαναδωρίσουμε....όμως...
- Η κάθε δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την περιουσία της με όποιο τρόπο θεωρεί σωστό....είναι υποχρεωμένη να δημιουργεί και να αναπτύσσεται .. αυτή βέβαια αποφασίζει τι χρειαζόμαστε και τι μας λείπει σαν πόλη και πολίτες...αν μας λείπει λοιπόν ένα αμαξοστάσιο στην πιο τουριστική περιοχή της πόλης μας ...ας το κάνει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: