Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ


κ. Πρόεδρε

  Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω την παραίτηση μου από γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, εξάλλου το είχα ανακοίνωση πριν ένα μήνα στο δημοτικό συμβούλιο μετά από μια ακόμη απαράδεκτη αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της περιοχή μας..
  Η καθυστέρηση αποστολής αυτής της επιστολής, οφείλεται στο γεγονός ότι περιμέναμε το ΓΓΑΔ κ. Δεικτάκη για το θέμα των λατομείων αλλά και για το πολύ σημαντικό έργο της παράκαμψης Τοπολίων, δεν ήθελα λοιπόν να αποπροσανατολίσω το δημοτικό συμβούλιο.
  Την ημέρα που ανακοίνωσα στο μικρόφωνο ότι θα παραιτηθώ εξεπλάγην από την κουβέντα του προέδρου του ΔΣ ο οποίος είπε "τόσα πιο σημαντικά θέματα είχαμε για να παραιτηθείς ,τώρα σ' αυτό θα παραιτηθείς;"
  Χαίρομαι που ο πρόεδρος παραδέχθηκε εμμέσως ότι δυο χρόνια τώρα έκανα  υπομονή και προσπαθούσα να συνεργαστώ, όπως μπορούσα με την δημοτική αρχή παρόλο που έχει πέσει σε τόσα σοβαρά λάθη και παραλείψεις, που θα μπορούσα να το είχα κάνει και νωρίτερα..
  Είναι απαράδεκτο και στενοχωριέμαι ιδιαιτέρως όταν στα δυο αυτά χρόνια που διοικείτε τον δήμο, έχουμε χάσει σχεδόν τα πάντα και αν θέλετε να με διαψεύσετε, να πείτε σε τι έχουμε κερδίσει, για να μην μιλήσω για την παρακαταθήκη του μέλλοντος.
  Η συνήθης δικαιολογία ότι δεν έχουμε λεφτά είναι καιρός να σταματήσει. Λεφτά για τους μισθούς των αιρετών, ειδικά για το ΔΣ της Μονομετοχικής και τις στρατιές κάποιων δήθεν εργαζομένων και συνταξιούχων στην εταιρεία, τις απευθείας αναθέσεις κ.τ.λ., λεφτά υπάρχουν.
  Και η μείζον αντιπολίτευση πρέπει να πάρει θέσει και να δώσει τα στοιχεία στην δημοσιότητα που λέει ότι έχει σε σχέση με διάφορα έργα.
  Θεωρώ ότι έκανα αρκετή υπομονή.
  Δεν θέλω να θεωρούμε "συνένοχος".
  Θέλω να αισθάνομαι ότι κάνω το καθήκον μου.
  Οι συνθήκες διακυβερνήσεις και διαχείρισης του Δήμου μας, δεν μου επιτρέπουν να νιώθω ότι κάνω το καθήκον μου.
  Για τους λόγους αυτούς σας καταθέτω αυτήν την επιστολή.

Με τιμή 
Μιχάλης Χαιρετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: