Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΛΙΣΤΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.....


...ως "περιτύλιγμα" ασήκωτων μέτρων!!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Έκανε πάλι το θαύμα της η μνημονιακή προπαγάνδα, επιτυγχάνοντας να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τα βαριά και ασήκωτα μέτρα των νέων περικοπών, στις λίστες των πολιτικών που έχουν πλουτίσει παρανόμως, οι οποίες – μέσω διαρροών – εκτοξεύονται κατά ριπάς. Όχι πως οι πολιτικοί είναι αθώοι. Το αντίθετο μάλιστα, η καταδίκη τους είναι αυτονόητη εφόσον βρεθούν ένοχοι. Όμως αυτές οι λίστες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και αποτελούν τροφή για το φιλοθεάμον κοινό, μοιάζουν με περιτύλιγμα των βάναυσων μέτρων και αξιοποιούνται κατά το δοκούν, για να αποσείσουν την προσοχή από την πραγματικότητα και να την μεταφέρουν σε ένα εικονικό κόσμο. Περίεργη είναι και η χρονική στιγμή που εμφανίζονται, όταν οι νέες περικοπές πάνε να γονατίσουν την κοινωνία και οι αντιδράσεις αρχίζουν να μοιάζουν με εξέγερση. Οι λίστες των «ένοχων» πολιτικών έχουν μέρα με τη μέρα προσθαφαιρέσεις. Κάποια πρόσωπα αφαιρούνται και κάποια άλλα προστίθενται σε ένα ατελείωτο πάρτι φημολογίας και διαρροών, που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν και να θέσουν υπό κατηγορία το σύνολο των πολιτικών. Το ΣΔΟΕ και η δικαιοσύνη αποφεύγουν να ανακοινώσουν ποια πρόσωπα βρίσκονται υπό έρευνα, τουλάχιστον μέχρι να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, επιτείνοντας κατ αυτό τον τρόπο τη σύγχυση. Στο μεταξύ νέες κατηγορίες έρχονται στο φως, όπως οι πρόσφατες περιπτώσεις Μεϊμαράκη ή της λίστας Λαγκάρντ για να αποτελειώσουν και να κατευθύνουν κατά τις επιδιώξεις τους την κοινή γνώμη, που αρχίζει να ζητά επειγόντως ενόχους, για να τους καταστήσει υπεύθυνους των δικών της προβλημάτων. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι από τις λίστες αυτές απουσιάζουν εντελώς τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράττονται από μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβους, ιδιοκτήτες ΜΜΕ…
Πράγμα που σημαίνει, ότι η βασική δομή της διαπλοκής παραμένει ανέγγιχτη, στο απυρόβλητο να μεθοδεύει και να βυσσοδομεί. Απλώς οι πολιτικοί, ένοχοι ή αθώοι, κρίνονται αναλώσιμοι και θυσιάζονται στις σκοπιμότητες αυτών που κατευθύνουν τις εξελίξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: