Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ


Τις απαράδεκτες κτιριακές συνθήκες που επικρατούν στο 5ο Νηπιαγωγείο Κισάμου, καταγγέλλουν οι γονείς των μικρών μαθητών του σχολείου.
Το 5ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται στο ισόγειο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου των ιδρυμάτων της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου στο Καστέλι.
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς τα παιδιά τους καθημερινά βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς στην αυλή του σχολείου κρέμονται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια τους τα διαβρωμένα μπαλκόνια του κτιρίου και η κατεστραμμένη κεραμιδένια σκεπή.
Παράλληλα το εγκαταλελειμμένο κτίριο που στεγάζει το 5ο Νηπιαγωγείο Κισάμου έχει γίνει καταφύγιο για ποντίκια και περιστέρια. Από τα περιστέρια αυτά μάλιστα έχει γίνει αφόρητη η ζωή των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου, οι οποίοι συνεχώς κολλάνε ψείρες από τα πτηνά.
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς το νερό του νηπιαγωγείου δεν είναι πόσιμο καθώς οι σωλήνες της ύδρευσης είναι σάπιες και έτσι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για να πίνουν τα παιδιά τους.
Παράλληλα η θέρμανση του νηπιαγωγείου είναι προβληματική, χωρίς σώματα καλοριφέρ στο χωλ, στην τουαλέτα και στην τραπεζαρία, τα πορτοπαράθυρα “μπάζουν” νερά όταν βρέχει και οι τοίχοι τον χειμώνα στάζουν από την υγρασία.
Οι γονείς των μαθητών του 5ου Νηπιαγωγείου καταγγέλλουν τέλος ότι εδώ και δύο χρόνια λαμβάνουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα από τον Δήμο Κισάμου ότι το σχολείο θα μεταστεγαστεί σε ένα άλλο κτίριο που έχει παραχωρήσει η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου στο πρώην ίδρυμα Κωφαλάλων.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κισάμου Μιχάλης Μουντάκης δήλωσε, ότι οι γονείς έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται και απέδωσε την καθυστέρηση στη μεταστέγαση του σχολείου στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την παραχώρηση και την έγκριση των αδειών καταλληλότητας του νέου κτιρίου.
Βαρδής Καλογεράκης για την Νέα Τηλεόραση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παντού αυτή η γραφειοκρατία τα πάντα καθυστερεί , ρε σταματήστε το δούλεμα , ανίκανοι είστε είναι απλό , ούτε στα παιδιά μας δεν μπορείται να προσφέρεται ένα ασφαλές χώρο μάθησης , μην μιλάτε καλύτερα , μούγκα στην στρούγκα.