Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ.....


Στην Κίσαμο (Καστέλι) λειτουργούσαν για πολλές δεκαετίες ΔΟΥ και Ειρηνοδικείο. Η Κυβέρνηση, στα πλαίσια αλλαγών στην Δημόσια Διοίκηση και περιστολής των δαπανών, αποφάσισε την κατάργηση και των δύο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναστάτωση των κατοίκων της πρώην επαρχίας Κισάμου δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή θα συμβάλει στον περαιτέρω οικονομικό μαρασμό της ευρύτερης περιοχής αφού η πρόσβαση των κατοίκων στις αντίστοιχες υπηρεσίες της πόλης των Χανίων είναι δυσχερής λόγω της μεγάλης απόστασης και του δύσβατου του οδικού δικτύου. Άλλωστε η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών μέχρι τώρα ήταν ιδιαίτερα αποδοτική.
Οι αντιδράσεις από την παραπάνω εξέλιξη είναι ήδη έντονες. Τα καταστήματα έχουν κλείσει στην πόλη της Κισάμου, το Δημοτικό Συμβούλιο απειλεί με παραίτηση και τα κτίρια στέγασης της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου τελούν υπό κατάληψη.
 ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εάν προτίθενται να επανεξετάσουν ο μεν Υπουργός Οικονομικών την κατάργηση της ΔΟΥ Κισάμου, ο δε Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κισάμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Τετέλεσται..... αφού το λέει και ο βουλευτής......Λειτουργούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: