Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ....


.....αξίζει το κόπο ή είναι μάταιος?
Το πρώτο λόγο και την βασική ευθύνη σε κάθε τοπική κοινωνία την έχει ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμος Κισάμου άργησε να πάρει πρωτοβουλίες και να ξεκινήσει κινητοποιήσεις ενώ παράλληλα δεν υπήρξε η απαραίτητη οργάνωση για το σκοπό αυτό.
Το γεγονός ότι ο Δήμος φέρει τη βασική ευθύνη δε σημαίνει ότι η αντιπολίτευση του Δήμου Κισάμου, οι φορείς και οι πολίτες είμαστε άμοιροι ευθυνών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κίσαμος.
Διαφωνώ με εκείνους που μεταβιβάζουν σε άλλους τις δικές τους ευθύνες και προσπαθούν να πείσουν την τοπική κοινωνία ότι έχουμε χάσει το παιχνίδι και ότι ο αγώνας είναι μάταιος.
Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι τίποτα δε επιτυγχάνεται χωρίς αγώνες και θυσίες.
Τέτοιο πρόσφατο παράδειγμα έχουμε με τους αγώνες των Κισαμιτών για να επιστρέψει ο γέροντας Ειρηναίος από τη Γερμανία.
Ο αγώνας για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους ξεκίνησε μετά από 400 χρόνια.
Επειδή άργησε ο αγώνας ήταν μάταιος?
Στη κόσμο επικρατεί η αντίληψη ότι οι λογιστές ξεσηκώνονται επειδή έχουν ίδιο συμφέρον και από την άλλη επικρατεί η αντίληψη ότι η μεταφορά της ΔΟΥ Κισάμου δεν είναι πρόβλημα μας και ίσως είναι καλύτερο να φύγει διότι έτσι θα γλυτώσουμε από φόρους.
Τέτοιες αντιλήψεις πρέπει να απομονωθούν διότι μας οδηγούν στο περιθώριο.
Είναι γνωστό ότι το επιπλέον κόστος για τους λογιστές της Κισάμου είναι ελάχιστο και θα μεταφερθεί αναπόφευκτα στο πελάτη, ενώ οι συνέπειες για τον απλό πολίτη ο οποίος θα αναγκάζετε να μετακινείται στα Χανιά θα είναι πολύ μεγαλύτερες.
Δυσμενέστερες θα είναι οι συνέπειες για τις επιχειρήσεις λόγω μετακίνηση των πελατών των λόγω μεταφοράς των δημοσίων υπηρεσιών στα Χανιά.
Τα τελευταία χρόνια η Κίσαμο έχει χάσει την Πολεοδομία, τη ΔΕΗ, το ΟΤΕ, το Τελωνείο, την διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΤΕΙ.
Ας αντιδράσουμε επιτέλους κι ας αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του τόπου μας,
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Κίσαμος πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι.  
Ηλθε η ώρα η Κίσαμος να υψώσει τη φωνή της 
Ηλθε η ώρα η Κίσαμος να ορθώσει και να διεκδικήσει αυτά που της οφείλονται.
Φτάνει πια!!!!!
Με εκτίμηση
Κουνελάκης Στέλιος
Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: