Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΚΑΘΕΤΟΙ.....


Εμπόδια στον δρόμο Κουντούρα - Λαφονήσι, βάζουν με αρνητικές εισηγήσεις τους ως προς την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης διαπίστωσαν στον έλεγχο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ότι ο σχεδιαζόμενος από τον Δήμο Καντάνου - Σελίνου «βρίσκεται πάνω» στη διαδρομή που σχεδιάζεται να ακολουθήσει και ο Νότιος Οδικός Άξονας Κρήτης. 
«Δεν ενδείκνυται προς κατασκευή ένα έργο μικρό (δρόμος Δήμου) που ταυτίζεται με ένα έργο μεγάλο (ΝΟΑΚ). Μόλις κατασκευαστεί ο πρώτος δρόμος, τότε πιθανότατα να πρέπει να προχωρήσει ο Νότιος Οδικός Άξονας και να πρέπει να έχουμε ράβε - ξήλωνε», ανέφερε στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στα 'Χ.Ν.'.
Πάντως για το θέμα ενημερώθηκε και ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δεικτάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως οι Υπηρεσίες του θα επανεξετάσουν το θέμα. Το 'πάγωμα' του έργου έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καντάνου - Σελίνου.
ΧΑΝ.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: