Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ...

Στην Χρυσοσκαλίτισσα στην διασταύρωση των δρόμων για Ελαφονήσι και Λιβάδια, ακριβώς στο πρώτο γεφυράκι και προς την μεριά της θάλασσας υπάρχει χωμένη μες στα βράχια αυτή η μαρμάρινη πλάκα που λέει:
                                 Ε.D. CERPLY
                     ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΗΣ ΡΑΦ 1940-1943
                          ΕΔΩ ΣΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 
                           ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟ 1941
                     ΕΔΩ ΣΚΟΡΠΙΣΤΗΚΕ Η ΣΤΑΧΤΗ 
                                  ΤΟΥ ΤΟ 2000
                      ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ
                      ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
και ανάμεσα στις μαρμάρινες πλάκες ένα τμήμα από το αεροπλάνο του!!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κατασκεύασε ο δάσκαλος μας ο Μανόλης ο Κογχυλάκης του Κυριάκου , σεβόμενος την ιστορία και τον αγώνα του τόπου μας.σίγουρα του αξίζουν συγχαρητήρια και οχι μόνο.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισαμου.

Ανώνυμος είπε...

Τα κομάτια που υπάρχουν στο μνημείο είναι από το τεπόζιτο του αεροπλάνου με το οποίο κατέπεσε ο συγκεκριμμένος Άγγλος πιλότος.Είχε επισκεφτεί το μέρος αρκετές φορές και είχε εκτιμήσει τις ομορφιές και την ιστορία μας. Αυτή του την αγάπη για τον τόπο μας την έκανε πράξη με την επιθυμία του να σκορπιστεί η στάχτη του στον τοπό αυτό και να γίνει ένα με την Κρητική φύση και θάλασσα.
Συγχαρητήρια στον θείο μου τον "δάσκαλο" Μανόλη Κογχυλάκη που χωρίς καθόλου αυτοπροβολή και πολύ χαμηλους τόνους προσφέρει πολλά στον τόπο αυτό. Άξιο παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας...
Κογυλάκης Κυριάκος από το "πέρα" Κούνενι.

Ανώνυμος είπε...

λόγω βιασύνης...
Κογχυλάκης Κυριάκος από το "περα" Κούνενι