Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

...ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ.


Την πρόθεση του να καταργήσει τις διπλές συντάξεις που λαμβάνουν πρώην κοινοτάρχες, δήμαρχοι, νομάρχες και βουλευτές ανακοίνωσε με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.
«Θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστούν όλες οι συνταξιοδοτικές προνομιακές παροχές (διπλές, τριπλές συντάξεις, κ.λπ.) στους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (πρόεδροι κοινοτήτων, δήμαρχοι, νομάρχες) και, προφανέστατα, στους βουλευτές, με τον τρόπο που έχει περιγραφεί στην προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.
Να σημειωθεί ότι οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης λαμβάνουν σύνταξη 1200 έως 1500 και εφάπαξ περί τα 100.000 ευρώ, μετά από δύο θητείες και αφού συμπληρώσουν το 65ο έτος της ηλικίας τους. Σύμφωνα δε με το υπουργείο Εργασίας τα τελευταία χρόνια οι συντάξεις και τα εφάπαξ 226 αιρετών κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 9.184.000 ευρώ, ενώ με τη ρύθμιση το δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: