Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Σε αναπροσαρμογή των τελών κοινόχρηστων χώρων όσο και της ενοικίασης παραλιών προχώρησε ο δήμος Κισάμου. Έτσι μετά την τελευταία συνεδρίαση (δεν ξέρω αν είχε προσκληθεί ο εμπορικός σύλλογος της πόλης) αποφάσισαν ομόφωνα για τους κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιούν οι καταστηματάρχες της ανατολικής παραλίας -μάλλον θα εννοούν το τελωνείο-  σε 7ε το τετραγωνικό μέτρο τον χρόνο. 
Ακόμα αποφάσισαν το μίσθωμα για τις παραλίες που ανήκουν στον Δήμο, η ανατολική παραλία του Μαύρο Μώλους 7ε τμ., η παραλία του Δραπανιά 4ε τμ., η Παχιά Άμμος στα Φαλασάρνα σε 10ε τμ., και η πέτρες του Σφηναρίου με 4ε τμ. Οι υπόλοιπες είναι τσάμπα.....
Μάλιστα δημοσιεύθηκε και ο νέος κανονισμός λειτουργίας των παραλιών- ο παλιός είχε ξεχάσει να βάλει μέσα τις υποχρεώσεις των ξενοδοχείων. Το άρθρο λοιπόν 2 του κανονισμού λειτουργίας έχει ως εξής: 
"Για τις ξενοδοχειακές μονάδες η παραχώρηση της χρήσης του προ αυτών τμήματος του αιγιαλού και της παραλίας δεν γίνονται για συγκεκριμένη χρήση αλλά για την εκπλήρωση όλων των πρόσθετων υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η επιχείρηση έναντι των πελατών της. Η παραχώρηση γίνεται απευθείας για ένα (1) έτος, κατόπιν αιτήσεως μέχρι τέλος Απριλίου, μετά την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από το ήμο και το τίμημα καθορίζεται από τον Ν. 2971/2001 και υπολογίζεται από τον πολλαπλασιασμό του ενός δευτέρου (1/2) της τιμής δίκλινου δωματίου με λουτρό, χωρίς λοιπές επιβαρύνσεις, όπως αυτή καθορίζεται από τον Ε.Ο.Τ., κατά την μέση περίοδο, επί του αριθμού των κλινών της ξενοδοχειακής μονάδας. Σε περίπτωση που το προκύπτον κατά τα ανωτέρω αντάλλαγμα τελεί σε δυσαναλογία προς το μίσθωμα που προκύπτει βάσει των μισθωτικών συνθηκών της περιοχής ή προς το καθοριζόμενο βάσει του άρ.22 του Ν.2238/1994,καταβάλλεται στο Δημόσιο το αντάλλαγμα του εδαφίου αυτού. Δυσαναλογία μεταξύ πρώτου και δεύτερου τρόπου υπολογισμού του ανταλλάγματος θεωρείται ότι υπάρχει όταν η μεταξύ τους απόκλιση είναι τουλάχιστον πενήντα εκατοστά.
Μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το χώρο της παραλίας καθαρό, έχοντας απομακρύνει ομπρέλες, καθίσματα, ιδιόκτητους κάδους και κάθε αντικείμενο που προβλέπεται στη σύμβαση.
Εάν δεν υποβληθεί αίτηση για κάποιον χώρο ο Δήμος έχει το δικαίωμα της δημοπράτησης."

Δεν υπάρχουν σχόλια: