Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Μία απίστευτη αψυχολόγητη απόφαση του καθεστώτος με πρόσχημα την δήθεν την ευεργέτηση όσων έχουν καταρρεύσει επαγγελματικά λόγω της πρωτοφανούς ύφεσης. Ας χρεώνουν το χαράτσι μόνο σε όσους εμφανίσουν δραστηριότητα πάνω απο ένα ορισμένο-έστω χαμηλό-πλαφόν,αντί να οδηγούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες ήδη σε απόγνωση, στην παραίτηση.
Κλείσιμο βιβλίων στην εφορία σημαίνει και σταμάτημα του ΤΕΒΕ που όμως σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο να γίνει λόγω της φύσης του επαγγέλματος, χρεών κλπ. Βάζουν τον κόσμο σε ένα ακόμα φαύλο κύκλο που τον οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα και χάσιμο κάθε ελπίδας..
Έτσι πιστεύουν ότι θα βγεί η οικονομία απο την ύφεση! 
Ακούει κανένας απο τα αντικαθεστωτικά κόμματα για να τους φρενάρει;
Τη δυνατότητα να «γλιτώσουν» το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ έχουν οι φορολογούμενοι με ανενεργά δελτία παροχής υπηρεσιών εφόσον προσέλθουν στην εφορία τους μέχρι και τις 14 Ιουνίου και κλείσουν τα βιβλία τους. Σε διαφορετική περίπτωση με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα πληρώσουν κανονικά το τέλος επιτηδεύματος.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έστειλε σε 240.000 φορολογούμενους, ειδοποιητήρια με τα οποία τους ενημερώνει για τη δυνατότητα εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών. Όπως αναφέρεται στο ειδοποιητήριο «οι επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών στο Μητρώο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ ενώ δεν ασκούν πλέον τη δραστηριότητα του ελευθερίου επαγγέλματος ή της εμπορικής επιχείρησης, δύνανται μέχρι την 14η Ιουνίου 2012 να πραγματοποιήσουν εκπρόθεσμη διακοπή, με ημερομηνία διακοπής πριν από την 1-1-2011. 
Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί εκπρόθεσμη διακοπή, θεωρείται ότι η δραστηριότητα ασκήθηκε κατά τη χρήση 2011 και θα επιβληθεί για το οικονομικό έτος 2012 τέλος επιτηδεύματος ακόμα και αν δεν έχει δηλωθεί εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα ή ατομική επιχείρηση». 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: