Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ.....


Ακυρώσεις σε καθημερινή βάση καταγράφει ακόμα και αυτή την περίοδο το ελληνικό ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας,  με την αρνητική εικόνα της Ελλάδας να έχει ριζώσει για τα καλά στη συνείδηση του τουρίστα. 
Ο Μάιος, έχει χαθεί για τα παραθεριστικά ξενοδοχεία και πλέον η ευχή, είναι η νέα κυβέρνηση να περάσει ένα μήνυμα σταθερότητας μήπως και σωθεί η "παρτίδα" την τελευταία στιγμή. Να τονιστεί ότι την παρούσα στιγμή η Ελλάδα έχει ήδη απωλέσει 2 εκατομμύρια τουρίστες, με την εκτίμηση, για το σύνολο, το έτος να είναι ζαριά σε καζίνο, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίστηκε.
Την ίδια στιγμή πληγές και μόνο πληγές μετράει το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια και πλέον το 2012 ο ξενοδοχειακός κόσμος μιλάει για κατάρρευση σε έσοδα και αφίξεις.  Πλέον, 25 ξενοδοχεία έκλεισαν οριστικά, ενώ είναι πολλά που αναστέλλουν τη λειτουργία τους και πολλά άλλα μετατρέπονται σε εποχικά. Σε ό,τι αφορά στο εργατικό δυναμικό των μονάδων τον Μάιο του 2008 υπήρχαν 14.000 θέσεις εργασίας και τον Μάιο του 2011 αυτές ανήλθαν σε 11.000 χάνοντας το 30% των θέσεων.
Και στην Κίσαμο οι ακυρώσεις είναι βροχή...ήδη δυο τουριστικά γραφεία που έφερναν για πολλά χρόνια, κάθε εβδομαδιαία περιπατητές...ακύρωσαν τις κρατήσεις του ως και τις 18 Ιουνίου!!
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: