Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Φτάνει πια !!! Δείξτε επιτέλους υπευθυνότητα !!!
Αποφάσισαν να εγκρίνουν την επέκταση των δεξαμενών καυσίμων στον Άγιο Ονούφριο Ακρωτηρίου στα Χανιά.
Αδιαφόρησε ο Γ. Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, κ. Καρούντζος, για την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής περιβάλλοντος της αποκεντρωμένης διοίκησης στο Ηράκλειο, για την αρνητική εισήγηση του Δήμου Χανίων και για το γεγονός ότι εκκρεμεί ακόμα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη νομιμότητα των δεξαμενών, και είπε ΝΑΙ στην επέκτασή τους, παρά τις διαμαρτυρίες και την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων.
Αδιαφορούν εδώ και χρόνια για τη συζήτηση του χωροταξικού και την οριοθέτηση κατάλληλης περιοχής και ασφαλούς τοποθεσίας για τα καύσιμα .
Επιλέγουν όχι μόνο να διατηρούν την ωρολογιακή βόμβα μέσα στα Χανιά και λίγα μέτρα από κατοικημένη περιοχή και σχολεία αλλά και να εγκρίνουν την ενίσχυσή της.
Φτάνει πια!!
Οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου που ζουν καθημερινά με το φόβο μια πιθανής έκρηξης έχουν φτάσει πέρα από τα όριά τους.
-Εδώ και τώρα πάγωμα της απόφασης επέκτασης
-Συζήτηση του χωροταξικού
Θέλουμε να ζούμε με ασφάλεια.
Το αίσθημα ασφάλειας είναι θέμα πολιτισμού. ΄Η μήπως λόγω κρίσης θα πρέπει να τον ξεχάσουμε και αυτόν;
 Το κείμενο υπογράφουν:
Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Ονουφρίου Ακρωτηρίου (Χανιά)
και όλοι οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου που νιώθουν οτι απειλούνται από την αδιαφορία και την αδικαιολόγητη στάση των υπευθύνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: