Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ


Γράφει η Νανώ Κουτσάκη
Θέατρο, θέατρο, θέατρο. Ρόλοι μοιρασμένοι, ρόλοι συμφωνημένοι εντός και εκτός Ελλάδος. Ως εξής: 
Μέτρα εσείς,δήθεν «διαπραγμάτευση» σκληρή μεταμεσονυκτίως εμείς!( με τον κ. Παπαδήμο!!) Κι αυτό την ύστατη ώρα όταν όλα είχαν «κλείσει».
Δήθεν σε εκκρεμότητα οι επικουρικές και οι κύριες συντάξεις καθώς δεν βρέθηκαν ισοδύναμα μέτρα 300-600 εκατ ευρώ το τελευταίο «πολεμικό» ανακοινωθέν.
Και πριν η ημέρα τελευτήσει, χωρίς νέα σύσκεψη αλλά κυρίως χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ, ιδού ο μέγας (το δέμας) αντιπρόεδρος ανακοινώνει 'ηδη στο Euro group ότι επετεύχθη συμφωνία. Θα δοθούν, λέει, από κωδικούς τους υπ. Άμυνας. 
Ναι; Και χθες και παραπροχθές τη νύχτα δεν το είχαν σκεφτεί; Τέτοια δύσκολη ...φαεινή ιδέα τους ήρθε όταν συμβουλεύτηκαν το ..μαξιλάρι τους ;
Για να έλθετεπάλι μετά από 4-6 μήνες να λέτε ότι υπάρχει μαύρη τρύπα και επομένως θα κοπούν τότε τα τελευταία κατάλοιπα μισθών και συντάξεων;
Και γιατί δεν ρώτησαν τον Ραν ταν πλαν ο οποίος είχε ΠΡΟΤΑΣΗ ; 
Στην οποία, τώρα, επιμένει ...γαυγίζοντας αγριεμένα;
 • Κόψτε, γαυγίζει ο Ραν ταν πλαν, επικεφαλής χιλιάδων λαού από τις βουλευτικές αποζημιώσεις σας. 
• Είστε από τους πλέον καλοπληρωμένους πολιτικούς της Ευρώπης. Εσείς που μας κάψατε τις γούνες θα αφήσετε τις δικές σας γερές; 
• Κόψτε με νόμο –εντός του μνημονίου -τις ΔΥΟ και τρεις συντάξεις του συναφιού σας. Αυτές που παίρνουν όσοι είχαν θητεύσει σε τοπική αυτοδιοίκηση, Βουλή ή τανάπαλιν, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ παίρνουν (ή αναμένεται να πάρουν) και επαγγελματική (όσοι άσκησαν επάγγελμα). 
• Να παίρνετε ΜΙΑ εξ αυτών και αυτή κουτσουρεμένη από τώρα.
• Κόψτε τις επιχορηγήσεις των κομμάτων σας των οποίων την εξόφληση χρεώνετε στο κράτος. Τις κομματικές δαπάνες σας να τις πληρώνουν τα κόμματά σας αφού κάνετε απολύσεις κομματικών στρατών. 
Και αν θέλετε κι άλλα παρόμοια ισοδύναμα να σας πούμε.
• Κόψτε, όμως, το … ρετρό πολιτικό θέατρο για δήθεν διαπραγματευση 
• Κόψτε τα …σάπια, εεεε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: