Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ....

Καταπέλτης ο πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Κισάμου Κ. Κουκουράκης, σχετικά με την πρόθεση της περιφέρειας να εγκρίνει μελέτη αδειοδότησης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του γυψορυχείου στο Στόμιο ..."σιγά - σιγά αποκαλύπτεται για ποιον λόγο και με διάφορες δικαιολογίες  δεν θεσμοθετείται το ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου. Ο λόγος είναι ότι δεν είχε επιτρεπόμενη χρήση γης λατομείου γύψου και εργοστασίου γύψου στην περιοχή Ορμος Στομίου -  Προφήτης Ηλίας. Ο σκοπός που μπήκε το ΣΧΟΟΑΠ στο «ψυγείο» ήταν να θεσμοθετήσουν με το έτσι θέλω λατομική ζώνη πρώτα και εργοστάσιο γύψου έπειτα, πράγμα το οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί εάν το ΣΧΟΟΑΠ ήταν θεσμοθετημένο. Υπάρχει σωρεία μεθοδεύσεων και «τακτοποιήσεων», οι οποίες προκύπτουν μέσα από τη διασταύρωση επισήμων εγγράφων που ενισχύουν και τεκμηριώνουν αυτήν την άποψη". 
Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα και είπε "Οι τοπικές κοινωνίες όχι μόνο του πρώην Δήμου Ιναχωρίου, αλλά και της Δυτικής Κισάμου, γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο που παίζουν οι διάφοροι αιρετοί και διορισμένοι και θα απαντήσουν με τον τρόπο που γνωρίζουν".
.Πάντως και ο δήμος κατάλαβε επιτέλους ότι δεν θέλει κανείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, την λειτουργία των γυψορυχείων στα Εννιά Χωριά και καλεί να παραστούν, όσοι πολίτες επιθυμούν, στην κρίσιμη αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας, στο Ηράκλειο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ψηφοφορία ήταν φανερή , χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο , εάν ήταν μυστική ...τι θα γινόταν??????
Σίγουρα πάνω από 6 συμβούλοι θα ψήφιζαν υπέρ των γυψορυχείων....σίγουρα 3 Αντί και σίγουρα ένας από το Ιναχώριον , που αρέσκεται στις κρασιές και στις ωραίες μυρωδιές της φύσης.Δεν μπορούν να κρυφτούν πια , τους έχουμε πάρει χαμπάρι και όχι μόνο στα Χανιά...ξέφυγαν προς Ηράκλειο και πέρασαν την θάλασσα...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΡΥΦΟ...ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ???????????
...όποιος το βρει κερδίζει οικόπεδο στην προστατευόμενη περιοχή του Λαφονησίου.
Υπογραφή: "Αυτός που βλέπει από Ψηλά"