Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΨΗ



Προσπάθειες επανασυσπείρωσης στο ΠΑΣΟΚ, με στόχο την πολιτική επιβίωση
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης

Εντείνονται οι διεργασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το εργαλείο των δημοσκοπήσεων χρησιμοποιείται μεθοδικά για τη διαμόρφωση "κλίματος" και τον επηρεασμό των εξελίξεων. Τα τελευταία γκάλοπ που δίνουν στο συγκυβερνών κόμμα μονοψήφιο(!) ποσοστό, ενεργοποιούν το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης, αναγκάζοντας προβεβλημένα στελέχη να αναθεωρήσουν προσωπικές επιλογές και να επιδιώξουν επανασυσπείρωση του Κινήματος.
Από πολλές πλευρές επιχειρείται τώρα να στηθούν γέφυρες συνεννόησης και να σταματήσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, προκειμένου να αναδειχθεί ηγεσία που θα έχει ευρεία υποστήριξη από τη βάση, τον κομματικό μηχανισμό και την κοινοβουλευτική ομάδα.
Ενωτικές πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει πολλά στελέχη, που δεν έχουν εμπλακεί μέχρι τώρα σε ενδοκομματικές διενέξεις, ούτε έχουν πάρει θέση υπέρ του κ. Παπανδρέου ή κάποιου υποψήφιου διαδόχου του. Ως γεγονός ιδιαίτερης σημασίας επισημαίνεται η παρασκηνιακή επανενεργοποίηση του Κ. Λαλιώτη, ο οποίος μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση νέων εσωκομματικών ισορροπιών. 
Ως προς το αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών οι εκτιμήσεις διίστανται. Πολιτικοί αναλυτές εκφράζουν την άποψη ότι η επανασυσπείρωση 
του κομματικού μηχανισμού και η προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης του, θα ευνοήσουν τελικά τον υποψήφιο που "θα θεωρηθεί ότι μπορεί να διασφαλίσει τη συνέχεια, την ενότητα και την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ". Η διατύπωση αυτή "φωτογραφίζει" μάλλον τον Ευ. Βενιζέλο, αλλά ταυτόχρονα "πηγαίνει γάντι" και στον Γ. Παπανδρέου. 
Βέβαια, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος. Όμως ούτε ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει μέχρι στιγμής ότι θα είναι υποψήφιος. Αντιθέτως μάλιστα, μέχρι πριν από λίγες μέρες άφηνε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να μετάσχει στη διαδικασία, επειδή "είναι πολύ απορροφημένος" με το PSI και τα λοιπά υπουργικά του καθήκοντα.
Η συμφωνία του με τον Ανδρέα Λοβέρδο για σύμπλευση που ανακοινώθηκε προχθές, αλλάζει τα δεδομένα, δείχνοντας ότι μπαίνει στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: