Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ANONYMOUS


Αν και έγιναν γνωστοί για τις δεξιότητες τους στο hacking και στο πως να διεισδύουν στα πλέον γνωστά και μεγάλα sites του Internet, οι Anonymous φαίνεται να πρεσβεύουν κάτι περισσότερο από αυτό.
Τα μέλη των Anonymous πίσω από τις μάσκες του Guy Fawkes (από το βιβλίο κόμικ του Άλαν Μούρ, V for Vendetta) μπορεί να είναι "οποιοσδήποτε από εμάς, και όλοι εμείς μαζί" λένε. "Είμαστε "ανώνυμοι", δεν έχουμε πρόσωπο και υπακούμε μόνο στους φυσικούς νόμους" συμπληρώνουν.
Η αμφιλεγγόμενη για πολλούς ομάδα ("collective" ή κολεκτίβα όπως λένε οι ίδιοι) έχει χαρακτηριστεί από τον τύπο ως "ακτιβιστές χάκερς" (hacktivists), "οι εκδικητές του web" ή απλώς ως "internet gathering". Και είναι πολλοί, πάρα πολλοί.
Αν και μερικές φορές οι επιθέσεις σε διάφορα sites είναι ολιγάριθμες, κάποιες φορές επιτίθενται κατά χιλιάδες όπως συμβαίνει και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Από τις 18 Ιανουαρίου έως στις 24 Ιανουαρίου του 2012 έχουν "ξεσηκώσει" κυριολεκτικά το Internet. Το "online κίνημα" των Anοnymous όμως λέγεται πως ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο άτομα! Επιπλέον η σχέση τους με το κίνημα "Occupy Wall Street" πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Πολύπλευροι, πολυτάλαντοι, διαφορετικοί, όμοιοι, επιθετικοί, χαοτικοί, ρομαντικοί, ποιητές, ζωγράφοι, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, μοναχικοί... είναι πολύ δύσκολο να προσπαθήσεις να τους χαρακτηρίσεις,......
......... αφού δεν είναι "ένας" αλλά "πολλοί". Οι ανώνυμοι, δεν είναι ποτέ η ίδια ομάδα πάντα, αλλά "αλλάζει", "εμπλουτίζεται" και "μετουσιώνεται".
Το σλόγκαν τους, το οποίο αποκλείεται να μην έχετε ακούσει σε κάποιο από τα εκατοντάδες video που έχουν κυκλοφορήσει στο Internet και ειδικά στο YouTube και το οποίο χαρακτηρίζει τόσο τους ίδιους όσο και τις πράξεις τους είναι το: "We are Anonymous. We are legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us".
Οι "Ανώνυμοι" δεν δέχονται κάποιο χαρακτηρισμό και δεν χρησιμοποιούν ονόματα. Η ονομασία ωστόσο Anonymous φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από την κουλτούρα του διαδικτύου, όπου κάποιος μπορεί να σχολιάσει ή να αναρτήσει μία ιδέα ή μια φωτογραφία ανώνυμα στο Internet. Η χρήση της ονομασίας Anonymous ξεκίνησε στα imageboards σαν το 4chan.org όπου αρκετοί χρήστες σχολίαζαν ως ανώνυμοι. Μάλιστα αρκετοί άρχισαν να αστειεύονται με τον χαρακτηρισμό "Anonymous" που συνόδευαν τα σχόλια, παριστάνοντας ότι απευθύνονται σε κάποιο πραγματικό πρόσωπο που έχει αυτή την ονομασία. Και έτσι ξεκίνησε. Δεδομένου ότι η δημοτικότητα των imageboards όπως το 4chan.org αυξήθηκε, η ιδέα των Anonymous ως μία ομάδα ανώνυμων ατόμων με κοινή διαδικτυακή ταυτότητα, ως μία δηλαδή ψηφιακή οντότητα, μετατράπηκε σε Internet meme.
Το video παρακάτω αποκαλύπτει στοιχεία για την "ταυτότητα" των Anonymous από ένα ντοκυμανταίρ που γυρίστηκε πρόσφατα για το κίνημα τους με τον τίτλο "We Are Legion" σε σκηνοθεσία Brian Knappenberger.

Δεν υπάρχουν σχόλια: