Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ

Με αφορμή τα δυο από τα τρία τροχαία που είχαμε μέσα στην πόλη, ευτυχώς δίχως σοβαρούς τραυματισμούς, ευθύνη φαίνεται να έχουν κάποια φορτηγά φορτοεκφόρτωσης που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα (ατύπως βέβαια). Η ανεξέλεγκτη στάθμευση φορτηγών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Κισάμου, λόγω φορτοεκφόρτωσης των προϊόντων τους, είναι ένα θέμα που όσες φορές κι αν προσπάθησε ο Νέος Εμπορικός σύλλογος δεν κατάφερε να βρει λύση, μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι στο χώρο που έχει οριστεί από τον Δήμο, παρκάρουν όποιοι θέλουν πλην φορτηγών φορτοεκφόρτωσης, αφού είναι γνωστό ότι δεν θα έχουν επιπτώσεις από κανένα.

Ο Δήμος Κισάμου έχει ανακοινώσει τον κανονισμό λειτουργίας, σε ότι αφορά τις ισχύουσες ώρες φορτοεκφόρτωσης των οχημάτων εταιρειών διανομής προϊόντων, ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας. Έτσι βγάζει την ουρά του απ' έξω αφού έκανε το καθήκον του και με μια επιστολή πριν κάμποσα χρόνια ρίχνει το μπαλάκι στον ΝΕΣΚ που δεν κανονίζει να έρχονται στην ώρα τους τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας. Φυσικά ο ΝΕΣΚ δεν μπορεί να ελέγχει τα φορτηγά αλλά μόνο να ειδοποιεί τα μέλη του ώστε να μην παραβιάζουν, ειδικά το καλοκαίρι, τα συμφωνηθέντα... αλλά ο δήμος να μην ξεχνά ότι μπορεί να έδωσε τις ώρες τροφοδοσίας στις εταιρείες και στον ΝΕΣΚ, εντούτοις είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει και εντολή και στο Α.Τ Κισάμου να κάνει την δουλειά του, άμα δεν εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα οι εταιρείες τροφοδοσίας.
Γιατί τις ώρες που επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση των προϊόντων τους, βάσει του κανονισμού λειτουργίας που έχει αποφασιστεί τις έχει κανονίσει μόνος του ο Δήμος Κισάμου. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι το κομφούζιο, όχι μόνο στην πλατεία Τζανακάκη, αλλά και στην Ηρώων Πολυτεχνείου, δεν το προκαλούν οι απλοί πολίτες που πάνε να ψωνίσουν αλλά τα μεγάλα φορτηγά που νομίζουν ότι είναι δικός τους και ο δρόμος και το πεζοδρόμιο.
Τα παραδείγματα στην φώτο είναι αδιάψευστοι μάρτυρες....
Δεν χρειάζεται να σκοτωθούν κάποιοι ηλικιωμένοι για να καταλάβουμε ότι τόσα χρόνια κάτι κάνουμε λάθος; Φυσικά μπορεί να περιμένουμε το Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μας λύσει και αυτό το θέμα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: