Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Να και η Σκαλίδη άνευ αυτοκινήτων και μηχανών. Με μια μικρή καθυστέρηση εφαρμόστηκαν τα μέτρα και σε αυτόν τον πολύπαθο δρόμο απο την δημοτική αρχή και χαιρετήθηκαν απ' όλους με μεγάλη χαρά λες και έγινε κάποιο κατόρθωμα. 
Φυσικά κατόρθωμα δεν έγινε αλλά αμέσως φάνηκε η διαφορά ειδικά ως και τις 12 τα μεσάνυχτα που υπήρχε μια κίνηση απο πολίτες και οι μηχανόβιοι δεν παραβίασαν τα σήματα.... το τι έγινε μετά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Φυσικά και χρειαζόμαστε προσπάθεια μεγάλη και πρώτα πρέπει να καταλάβουμε οτι τα μέτρα αφορούν όλους. Κάποιοι επιχειρηματίες θα "κλοτσήσουν", κάποιοι θα τρίψουν τα χεράκια τους, αλλά ως εκεί και η προσπάθεια της δημοτικής αρχής είναι να μην σταματήσει εδώ αλλά εκτός του ότι θα πρέπει να συνεχίσει να βρίσκει λύσεις για όλους να προεκτείνει το σλόγκαν που χρησιμοποίησαν κάποιοι εκλεγμένοι μας "όμορφη πόλη" και σε άλλα σημεία της. 
Η Σκαλίδη θέλει δουλειά και αυτό το ξέρουν όλοι, αλλά αν είναι να πανυγυρίζουμε επειδή κλείσαμε ένα-δυο δρόμους τι θα κάνουμε όταν θα την αλλάξουμε πραγματικά και να της δώσουμε αυτό που της αξίζει; Τέλος πάντων ως εκεί φτάνουμε κι ας είμαστε ευχαριστημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: