Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

 Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει το έργο του Παντελή Πρεβελάκη "Το Ηφαίστειο" αυτή την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 στο Καστέλι 21:30 (1ο Δημοτικό Κισάμου)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Αθανασόπουλος Νάσος
Πρόγραμμα παραστάσεων (ώρα έναρξης 21:30):
Παρασκευή 16/7/2021 1ο Δημοτικό Κισσάμου
Διοργάνωση Δήμος Κισσάμου - ΚΕΔΗΚ
Διοργάνωση Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
Είσοδος Ελεύθερη
Το έργο αυτό, που έχει βραβευτεί με το πρώτο κρατικό βραβείο θεάτρου, αναφέρεται στην εθελοθυσία του Αρκαδίου και αφιερώθηκε, από τον συγγραφέα, στη μνήμη του θείου του Γεωργίου Αλεβίζου Πρεβελάκη, που σκοτώθηκε στο Αρκάδι στις 9 Νοεμβρίου 1866. Το έργο ανέβηκε για μία και μοναδική φορά από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή και με τη συμμετοχή όλων των ηθοποιών του Εθνικού, συμπεριλαμβανομένης της Κατίνας Παξινού, την πρώτη φορά που το Εθνικό κατέβηκε στην Κρήτη, στις 26,27 και 28 Αυγούστου 1966, στα πλαίσια της συμμετοχής του στον εορτασμό της 100ετηρίδος της Κρητικής Επαναστάσεως του 1866-69 και του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου.
Ο ίδιος ο συγγραφέας γράφει στον πρόλογο του έργου: «Η ιερή θυσία του Αρκαδιού και το πνεύμα του δημοτικισμού, που το είχαμε θρησκεία μας εκείνα τα χρόνια, έριχναν στην ψυχή μου τον σπόρο της δημιουργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: