Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗ

 στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης
Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας, με θέμα «Τοπία της Κρήτης», του επαγγελματία Φωτογράφου Αντώνη Λαρεντζάκη, στο Φουαγιέ του Νέου Κτηρίου της ΟΑΚ, παρουσία του δημιουργού και πολλών φίλων του Ιδρύματος. Η Έκθεση αφορά όψεις του λιτού κρητικού τοπίου, του λουσμένου σε φως και περιστοιχισμένου από το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού.
     Τα Εγκαίνια «άνοιξε» με Χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Φωτογραφία ενώνει τόπο και χρόνο μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και πως «η ομορφότερη φωτογραφία δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη». 
     Στη συνέχεια, ο δημιουργός ευχαρίστησε την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης για τη φιλοξενία και ιδιαιτέρως τον Δρα Κωνσταντίνο Ζορμπά, ο οποίος στηρίζει πάντοτε την Τέχνη και τον Πολιτισμό και τόνισε πως η φωτογραφία είναι η Τέχνη εκείνη που αποτυπώνει την κάθε στιγμή, μεταμορφώνοντάς τη σε αιώνια.
     Η Έκθεση Φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος έως τις 20 Αυγούστου 2019. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: