Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Τελικά έπεσε στα χέρια μου το πρόγραμμα του συνδυασμού "Κίσαμος Πρωτεύουσα Δύναμη" του κ. Μυλωνάκη. Τον ξεφύλλισα μια δυο φορές -6 μονές σελίδες είναι εξάλλου) και και είδα τους στόχους και τον προγραμματισμό του, άμα και εφόσον αναλάβουν τα ηνία του Δήμου.
Δεν θα σας αναπτύξω εγώ το πρόγραμμα του συνδυασμού, ούτε θα σταθώ στις προτεραιότητες του μιας και τα περισσότερα είναι γνωστά χιλιοειπωμένα ... και χιλιοτραγουδισμένα.  Εξάλλου τα προγράμματα των συνδυασμών με τους στόχους, τις επιδιώξεις, τα οράματα και τις προτεραιότητες τους είναι για να τα κάνουμε σύγκριση ..και να αποφασίσουμε ποιος έχει το καλύτερο για να τον ψηφίσουμε. (Έτσι λειτουργούν αλλού)
Οι στόχοι λοιπόν και η επιδίωξη του συνδυασμού του κ. Μυλωνάκη είναι:
 Δημοτικό στάδιο, κλειστό γυμναστήριο, αναπλάσεις, ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου, πολλά γήπεδα 5Χ5, χωροταξική μελέτη Κισάμου και Μηθύμνης, άρδευση από το Ταυρωνίτη, ολοκλήρωση μελετών για λιμνοδεξαμενές Σφηναρίου και Έλους, αποκατάσταση λιμνοδεξαμενών Χρυσοσκαλίτισσας, γεωτρήσεις, παράκαμψη της πόλης, ανάπλαση και αναβάθμιση ιστορικού Κέντρου, ανάπλαση παραλιακού μετώπου, αποκατάσταση Λυκείων και κατασκευή Νέου Λυκείου, σχέδιο Ρογκάν, μαρίνα Κισάμου, τεχνικοί ύφαλοι στην Κίσαμο και στο Ελαφονήσι, δημοτική αστυνομία.
Κι αν ξέχασα κάτι είναι κι αυτό από τα γνωστά, τα χρόνια που προσπαθούμε να λύσουμε και υποσχόμαστε ανά 4ετία. Δυστυχώς είναι τόσα πολλά αυτά που μας λείπουν που ακόμα και οι υπεύθυνοι του προγραμματισμού κάθε συνδυασμού κάποια θα ξεχάσουν.. και δεν το παρακάμπτουν εσκεμμένα! 
Θα σταθώ όμως σε δυο πράγματα που ενδεχομένως να είναι στο πρόγραμμα τους αλλά τους ξέφυγε... πρώτο το συγκοινωνιακό και δεύτερο το σχέδιο πόλης.
Το συγκοινωνιακό είναι ο μεγάλος βραχνάς της πόλης και δεν είδα καμιά αναφορά επί αυτού. Είναι σίγουρα αγκάθι (ποιος ψηφίζει όμως για τα αγκάθια) και όποιος το πιάσει πρέπει να ξέρει ότι ή θα το λύσει ή θα γίνει αντικείμενο σχολιασμού όπως θυμόμαστε. Μια συγκοινωνιακή μελέτη απ άκρου σ' άκρου της πόλης θα ήταν ευτύχημα, δεν είναι χάλια αυτά που έχουμε είναι κάτι χειρότερο .. και ούτε η δημοτική αστυνομία θα το λύσει. Δεύτερο μεγάλο πρόβλημα το σχέδιο πόλης, που όλοι ξέρουμε και βλέπουμε τι συμβαίνει κάθε παραμονή εκλογών..άσφαλτο και άσφαλτο για τα μάτια του κόσμου... που είναι όμως οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, τι γίνεται με την ζώνη επαφής και τι γίνεται με την οριοθέτηση των ποταμών;
Τέλος θα σταθώ και σε κάτι που για πρώτη φορά αναφέρεται δημόσια - εγώ το έχω ξανακούσει- με την αποκατάσταση της κανονικότητας!!! Κανονικότητα που θα έρθει .....  για να αποκαταστήσουν την σχέση Δήμου -πολιτών- την συνεργασία υπηρεσιών- την συνεργασία με τους εκτός του Δήμου θεσμικούς συνεργάτες (αιρετούς και μη), και θα επιδιώξουν συνεργασία με όμορους Δήμους, Περιφέρεια Κρήτης, Αντιπεριφέρεια Χανίων, Περιφερειακό συμβούλιο, ΟΑΚ, βουλευτές και και κόμματα. 
- Εκτός από το πρώτο, σχέση Δήμου -πολιτών, τα υπόλοιπα δεν είναι δουλειά μας... και φυσικά η επιδίωξη κάθε δημοτικής αρχής είναι η σωστή λειτουργία των υπηρεσιών... και ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αυτό για το ένα πρόγραμμα ελπίζω να διαβάσουμε και το πρόγραμμα του κ. Σταθάκη, και να κάνουμε την απαραίτητη σύγκριση για να .... ψηφίσουμε τον καλύτερο.

Στην Κίσαμο βέβαια το 70% ψηφίζει κουμπάρο, το 20% δε θέλει να ψηφίσει κανένα, το 6% κομματικά και το 4% θα ψηφίσει (πολύ έβαλα μάλλον) για τις προγραμματικές δηλώσεις των υποψηφίων. Αντίθετα τα πράγματα μετά τις εκλογές βέβαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: