Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Ο Δρ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΕΡΟΣ

 Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο Δρ. Αλέξανδρος Κ. Παπαδερός.
Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Θεολογίας, ο Δρ. Αλέξανδρος Κ. Παπαδερός είναι μία προσωπικότητα με αναγνωρισμένο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο, που συνέβαλλε στο άνοιγμα της θεολογικής σκέψης προς τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Καθιέρωσε διεθνώς τον όρο «Λειτουργική Διακονία» και εργάστηκε για την εφαρμογή του στη ζωή της Εκκλησίας, δίνοντας μια δυναμική προοπτική στην ποιμαντική της μέριμνα για τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον του. 
Έφερε, επίσης, στο προσκήνιο τον όρο «Καταλλαγή» ως βίωμα σε συγκρουσιακές καταστάσεις σε θέματα που αφορούν την Εκκλησία και την Κοινωνία. Υπήρξε Συνιδρυτής της «Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης» και εξελέγη μέλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Έχει διακριθεί διεθνώς για το συγγραφικό του έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: