Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ Η ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ

Εορτάζει η Ι. Μονή Παρθενώνος
Η Ι. Κοινοβιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος, η οποία ευρίσκεται στις παρυφές του λόφου του Καστελίου, εορτάζει κατά την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 3 Μαίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Πέμπτη Διακαινησίμου 2 Μαΐου, ώρα 6.00μ.μ. Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, Παρασκευή Διακαινησίμου, 3 Μαΐου, ώρα 7.30π.μ. Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος. Καλείται ο θεοτοκόφιλος λαός του Θεού όπως μετέχει της ιεράς αυτής πανηγύρεως. Ως γνωστόν η Ι. Μονή Παρθενώνος το τελευταίο διάστημα ανακαινίζεται, σύμφωνα με εγκεκριμένη μελέτη
Εορτή Αγίου Οικουμενίου
Κατά την εορτή το Αγίου Οικουμενίου, Επισκόπου Τρίκκης εορτάζει και το ομώνυμο παρεκκλήσιο, το οποίο ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο των Ιδρυμάτων της Ι. Μ. Κισάμου και Σελίνου, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα: Παρασκευή της Διακαινισμίμου, 3 Μαΐου, ώρα 6.00μ.μ. Πανυγηρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, Σάββατο της Διακαινισίμου, 4 Μαΐου, ώρα 7.30π.μ. Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Των ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Εις τους πανηγυριστές, μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό, θα προσφερθεί εόρτιο κέρασμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: