Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Προχθες το βράδυ έγινε η προγραμματισμένη συζήτηση στον Πλάτανο από τον μελετητή κ. Κώστα Πρωτοπαπαδάκη παρουσία του Δημάρχου Κισάμου Θεόδωρου Σταθάκη για την πορεία του αγωγού του Σφηναρίου αλλά και των μελετών του σχεδιαζόμενου ταμιευτήρα στην περιοχή. Λίγοι κάτοικοι, αρκετοί υποψήφιοι τοπικών και δημοτικών συμβούλων παραβρέθηκαν και έγινε μια πρώτη ανάλυση στο θέμα που ταλανίζει τόσα χρόνια την περιοχή του Πλατάνου και έχει περάσει από τόσα διαφορετικά κύματα. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι έχει πλέον ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και με την καλή θέληση όλων ευελπιστεί να φτάσει σε μια οριστική λύση του θέματος. Φυσικά υπήρχαν και οι αντίθετες απόψεις και κάποιοι ρώτησαν για το κόστος, τις απαλλοτριώσεις, αλλά και πως είναι δυνατόν να αλλάζει κάθε νέα δημοτική αρχή που έρχεται μέρος της λιμνοδεξαμενής, όταν στην προηγούμενη μόνο θέση είχαν παρθεί τόσες αποφάσεις..
Το συμπέρασμα δεν ξέρω ποιο είναι κι αν φτιαχτεί στην νέα θέση η λιμνοδεξαμενή που τα περισσότερα χωράφια εκεί ανήκουν σε γνωστό επιχειρηματία της περιοχή μας, όμως ξέρω ότι είναι καιρός να απεγκλωβιστούν εκεί στον Πλάτανο από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και τις ατομικές κόντρες και να κοιτάξουν σοβαρά την επίλυση αυτού του προβλήματος, αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με κατανόηση, νηφαλιότητα και ομαδικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: