Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ;

-"Πώς να σώσεις τέτοια πόλη, που ούτε τους καλούς ψηφίζει ούτε τους κακούς μαυρίζει;"
Αριστοφάνης - "Βάτραχοι"
Το ανάρτησε φίλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην σελίδα του... δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο, αλλά είναι μια κουβέντα με πολλά κιλά ανάλυσης ...και κολλάει γάντι στην περίπτωση μας, την ντόπια περίπτωση μας. Κατά αρχάς το ερώτημα έχει πολλές παρανυχίδες ..
- Πως ορίζεται ένας "καλός άνθρωπος" σε μια καλή ή κακή κοινωνία και πως κρίνεται αυτός; 
Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν αφάνταστα, αν και εμείς για να ξεμπερδεύομαι με τα πολλά, τον κάθε καλό ή κακό τον κρίνουμε κατευθείαν με βάση το αποτέλεσμα που αφήνει.
- Τι έκανε για μένα; 
- Τι μου πρόσφερε προσωπικά; 
- Τι μου χάρισε; 
Έτσι ο "καλός" κρίνεται για αυτό που μου έκανε και όχι για αυτό που μας έκανε, για το σύνολο της πόλης. Όμως αυτός ο "καλός" είναι στην πραγματικότητα, ο κακός που δεν μαυρίζεται.. γιατί ξέρει πως να επιβιώνει και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι και κάποιοι που θα τον ψηφίζουν αιώνια αν μπορούν. Κρίνω και ψηφίζω ως καλό λοιπόν, εκείνον που κάναμε μαζί μπίζνες, κρίνω και ανέχομαι εκείνον γιατί φοβάμαι τον άλλο, κρίνω και ψηφίζω αυτόν γιατί θα μου κάνει ...κλπ....μύλος η υπόθεση.
- Αγαπητέ φίλε Βαγγέλη, απο αυτήν την πόλη που ψάχνει απεγνωσμένα να σωθεί, και έχεις απόλυτο δίκιο σαν νεαρός και φέρελπις, δεν λείπουν οι καλοί, λείπει ο θαρραλέος... που μπορεί να τον λένε "κακό" αλλά αυτός θα κάνει αυτά που οι άλλοι δεν κάνουν....θα κάνει πράγματα για το κοινό καλό. Λείπει αυτός που θα κτυπήσει την γροθιά του κάτω και θα συγκρουστεί, θα παλέψει, θα φάει ξύλο, αλλά και θα δώσει... αυτός να είσαι σίγουρος ξέρει και πως θα σώσει την πόλη.
Είδες κανένα να 'ξερα;
Δυστυχώς εμείς ψάχνουμε πάντα αλλού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: