Από τα Λιβάδια ως και τα Φαλάσαρνα και λόγω του βραχώδους ανάγλυφου της ακτής η «σαλάτα του γυαλού» - ένα είδος φυκιού δηλαδή - ευδοκιμεί και αποτελεί την καλύτερη λιχουδιά στο τραπέζι μας.
Κατάλληλη εποχή για να την μαζέψεις είναι ο Φλεβάρης και ο Μάρτης, αυτή την εποχή είναι πιο ανεπτυγμένη και φτάνει στο επιθυμητό μέγεθος.
Πιο νωρίς είναι μικρή, αργότερα "καίγεται" και δεν μαζεύεται.
Η σαλάτα βγαίνει ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα, ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω.... και είναι πολύ, πολύ νόστιμη.
Την φωτο την δανείστηκα και η σαλάτα είναι Φαλασαρνιώτικη.
Κατάλληλη εποχή για να την μαζέψεις είναι ο Φλεβάρης και ο Μάρτης, αυτή την εποχή είναι πιο ανεπτυγμένη και φτάνει στο επιθυμητό μέγεθος.
Πιο νωρίς είναι μικρή, αργότερα "καίγεται" και δεν μαζεύεται.
Η σαλάτα βγαίνει ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα, ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω.... και είναι πολύ, πολύ νόστιμη.
Την φωτο την δανείστηκα και η σαλάτα είναι Φαλασαρνιώτικη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου