Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ!!

Απάντηση στο Δελτίο τύπου του Δήμου Κισάμου σχετικά με το τι συμφωνήθηκε, έδωσε και ο πρώην Δήμαρχος Καστελίου Κισάμου και μέλος της επιτροπής ονοματοδοσίας του Δήμου, Αντώνης Σχετάκης.
- Επειδή το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Κισάμου σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής ονοματοδοσιας οδών και πλατειών του Δήμου Κισάμου ομιλεί για πράγματα που δεν συμφωνήθηκαν και δεν ομιλεί για πράγματα που συμφωνήθηκαν, θεωρώ απαραίτητες τις παρακάτω παρατηρήσεις.
1. Δεν συμφωνήθηκε ότι τις επίσημες ανακοινώσεις θα κάνει ο Φιλολογικός σύλλογος, ο οποίος, κακώς, όπως και εκπρόσωποι των άλλων συνδυασμών του Δ.Σ δεν συμμετέχουν στην επιτροπή.
2. Κανένα, πιστεύω, από τα πέντε μέλη της επιτροπής δεν εξουσιοδότησε τον Δήμο να το "δανείσει" στον Φιλολογικό ο οποίος παρουσιάζεται ως "φορέας - εργολάβος" του έργου.
3. Δεν αναφέρθηκε καν, πολύ περισσότερο δεν αποφασίστηκε ότι, ο Φιλολογικός θα "ορίσει" άλλα δυο μέλη ώστε η επιτροπή να γίνει... πενταμελής .
Κάνω αυτές τις παρατηρήσεις για να ξεκαθαριστεί ότι η επιτροπή ονοματοδοσίας θα λειτουργήσει αυτοτελώς και ανεξαρτήτως από επηρεασμούς.
Γιαυτό εξάλλου έγιναν αποδεκτά τα παρακάτω.
1. Θα δοθούν ονόματα και πέραν από ιστορικά πρόσωπα-τόπους-γεγονότα.
2. Όποιος επιθυμεί να τιμηθεί πρόγονος του θα απευθύνει το αίτημα του στην επιτροπή. Όσα αιτήματα έχουν υποβληθεί στο Δήμο πρέπει να υποβληθούν ξανά μαζί με τα σχετικά στοιχεία στην επιτροπή.
3. Η όποια τελική πρόταση της επιτροπής που θα παραδοθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θα περάσει χωρίς τροποποιήσεις.
4. Στο παλιό σχέδιο πόλης θα γίνουν μόνο διορθώσεις και συμπληρώσεις όπου απαιτείται και όχι ριζικές αλλαγές.
5. Θα εκδοθεί σχετικό βιβλίο με εγκυκλοπαιδικά στοιχεία σχετικά με κάθε όνομα.
6. Εκτός από δρόμους και πλατείες θα δοθούν ονόματα και σε δημόσια κτίρια (σχολεία κλπ).
Περισσοτερες πληροφοριες και λεπτομερειες θα δοθούν μετα την συνεδρίαση της επιτροπής
στο τέλος Φλεβάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: