Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

Μικρή φωτιά προκλήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου και για τον λόγο αυτό δεν λειτούργησε αυτές τις μέρες, αφού επισκευαζόταν. Όπως ενημέρωσε ο εφημέριος του Ναού π. Ιωάννης Λουπασάκης, οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν και πλέον οι επόμενοι χαιρετισμοί θα γίνουν κανονικά εκεί.
Ο τρίχωρος Ναός με το παλαιότερο τμήμα του να είναι πιθανόν κτίσμα του 15ου αιώνα, λειτούργησε ως μοναστήρι μ’ ένα μικρό κοιμητήριο και η τελευταία προσθήκη στον Ναό έγινε πριν από 50 χρόνια με τον σημερινό πρόναο. Ενοριακός ναός έγινε με Προεδρικό Διάταγμα στις 4-2-1992 επί αρχιερατείας του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: