Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΙ ΟΜΒΡΙΩΝ

Το θέμα της καθαριότητας των δρόμων εκτός του κέντρου τελικά έχει και συνέχεια... όπως λένε οι κάτοικοι εκτός απο 4 δρόμους στο κέντρο της πόλης όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι δεν σκουπίζονται. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που έστειλαν φώτο αναδεικνύοντας το θέμα ειδικά προς το Μαύρο Μώλος, που εκτός απο τα σκουπίδια έχουμε μπάζα αλλά και πολλά νερά που δεν φεύγουν απο το οδόστρωμα. Ας ελπίσουμε οτι με τις νέες προσλήψεις (όταν και άμα) θα λυθεί το θέμα ..αυτό που δεν θα λυθεί βέβαια είναι τα όμβρια νερά που σχεδόν τα 2/3 της πόλης δεν έχουν αγωγούς με αποτέλεσμα σε μια ξαφνική νεροποντή να πλημμυρίζουν δρόμοι και πλατείες εκτός των άλλων και με χώματα απο τα ψηλότερα σημεία της πόλης. 
Είναι πρωτάκουστο και αλήθεια μου προκαλεί εντύπωση αφού καταφέραμε να περάσουμε τον βιολογικό απο παντού γιατί κολλάμε στους αγωγούς ομβρίων που δεν πάνε και πολύ βαθιά. Ειδικά οι κάθετοι δρόμοι σε μια μπόρα φέρνουν στον μοναδικό μας δρόμο την Ηρώων Πολυτεχνείου τα πάντα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: