Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με όλους τους φορείς, υπηρεσίες, προγράμματα που στόχο έχουν την κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας. Παράλληλα, προσφέρει ενημέρωση και παρακολούθηση για όλα τα επιδόματα και παροχές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, στο Κέντρο Κοινότητας Κισσάμου θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους και χρειάζονται τη συνδρομή της πολιτείας.
Προτεραιότητα έχουν: Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, παιδιά και ενήλικες που βιώνουν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και άτομα με αναπηρία.
Ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» είναι μονογονεϊκές οικογένειες, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι.
Στο Κέντρο Κοινότητας παρέχεται:
* Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες.
* Συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, εργασιακής απασχόλησης και σταδιοδρομίας.
Το Κέντρο έχει τη δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για κοινωνικά θέματα, καθώς και εκδηλώσεων πολιτισμού και επιμορφωτικού περιεχομένου. Εδρεύει στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Μηθύμνης και στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: