Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΟΔΩΝ

"Πλάκα" έχει η ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με την "διαρροή" όπως την βλέπει και φαίνεται να έχει γίνει από τα μέλη της νεοσύστατης επιτροπής για την ονοματοδοσία των οδών της πόλης. Δείτε το δελτίο τύπου...

Κάνουμε γνωστό ότι για την ονοματοδοσία οδών της έδρας του Δήμου μας  υπάρχει η συνεργασία του Δήμου Κισσάμου και του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου ως υπεύθυνου για την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου. Επιπλέον προχωρήσαμε στη δημιουργία πενταμελούς επιτροπής  για να βοηθήσει το έργο του Φιλολογικού Συλλόγου από επιφανείς και γνώστες του αντικειμένου συνδημότες μας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ευχαριστώ επίσης τον Φιλολογικό Σύλλογο για την ανάληψη αυτού του έργου, που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας  και θα αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση της ιστορίας του τόπου μας. Με μέλημα του Φιλολογικού Συλλόγου θα οριστούν ακόμη δυο μέλη επιτροπής ώστε στο σύνολό της να είναι πενταμελής  και θα καθοριστούν οι κανόνες που θα ισχύσουν για την εν λόγω διαδικασία. Υπομονή λοιπόν από όλους μας ώσπου να ξεκινήσει η διαδικασία και ελπίζουμε να τηρηθεί αυτό που συμφωνήθηκε από τους εμπλεκόμενους, ότι ανακοινώσεις θα γίνονται επίσημα και μόνο από τον Φιλολογικό Σύλλογο που είναι και ο υπεύθυνος φορέας του έργου.

Αγαπητέ Δήμαρχε κάνεις μια προσπάθεια για να δοθούν ονόματα στους δρόμους της πόλης και συστήνεται μια επιτροπή που την θεωρώ την καλύτερη, ανεξάρτητη και όχι υποτελής σε ανθρώπους και θεσμούς. Αν αυτοί οι πολίτες, καταξιωμένοι δημότες, πρώην δήμαρχοι, εκπαιδευτικοί με πείρα, δεν μπορούν να εκφέρουν την άποψη τους ελεύθερα, ποιος ο λόγος που συστήθηκε; Θα πρέπει να δίνουν αναφορά σε ότι κάνουν πρώτα; Και τι το κρυφό ότι η επιτροπή συνεδρίασε; Με το συμπάθιο δήμαρχε, αλλά αυτά τα πράγματα (τα υπογεγραμμένα) δεν δίνονται και στην δημοσιότητα.

2 σχόλια:

Α.Π. είπε...

Γιάννη καλησπέρα, δεν υπάρχει καμία υπογράμμιση για κάτι από μένα,απλώς έγινε μια ανακοίνωση από τον δήμο και ανέφερα δημόσια αυτό που πρότειναν τα ίδια τα μέλη. Αυτοί βάζουν τους κανόνες. Σταθάκης Θεόδωρος

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Δήμαρχε τα μέλη και δει ο Αντώνης Σχετάκης έχει απαντήσει στην επιστολή σου. Γενικά δεν την κατάλαβα ειδικά στο τέλος