Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ο Δήμος Κισάμου υποδέχτηκε τον  Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο στον αγιασμό για το νέο έτος, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τα εγκαίνια των ανακαινισμένων γραφείων. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση έργων και δράσεων του Δήμου μας για το έτος 2018 με  κυριότερο το έργο χρηματοδότησης Ταμιευτήρα άρδευσης του Δήμου Κισάμου. Εξέφρασε τη διάθεση στήριξης στην αναδιαμόρφωση της πλατείας του Ειρηναίου Γαλανάκη, την χρηματοδότηση αποκατάστασης του επαρχιακού και αγροτικού- δημοτικού οδικού δικτύου, ανακοίνωσε την δέσμευση για την ένταξη των έργων κατάργησης και αντικατάστασης αμιάντων δικτύου στον προϋπολογισμό των 900.000 ευρώ, την ένταξη των έργων βελτίωσης αγροτικών δρόμων των Τ.Κ. Πλατάνου, Καλουδιανών και Δραπανιά ύψους 418.000 ευρώ. Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το βόρειο οδικό άξονα που ξεκινάει από την Κίσαμο και τελειώνει στη Σητεία εκφράζοντας τη στήριξη και την συνεχή συνεργασία που έχει γι αυτό το θέμα με άλλους φορείς αλλά και σε μια σειρά παλαιών και νέων έργων. Ο Δήμαρχος θύμισε στον Περιφερειάρχη χαριτολογώντας ότι η σημερινή του επίσκεψη στο Δημαρχείο Κισάμου έρχεται να διώξει την άσχημη εικόνα που είχε αποκομίσει από την τελευταία του επίσκεψη στο αμφιθέατρο του Δήμου όταν η πρώην  δημοτική αρχή μαζί με τους τότε κυβερνητικούς βουλευτές τον αποκαλούσαν «ψεύτη» και «αναξιόπιστο» για το θέμα ένταξης του έργου της παράκαμψης Τοπολίων ενώ και τότε ο ίδιος είχε εκφράσει δημόσια την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Αρναουτάκη για τις ενέργειές του, «εμπιστοσύνη που ανανεώνεται με την σημερινή επίσκεψη» όπως χαρακτηριστικά είπε. Νιώθουμε την ανάγκη να τον  ευχαριστήσουμε για την παρουσία του και την στήριξή του σε θέματα που άπτονται  της δικαιοδοσίας και της δραστηριότητας του Δήμου και ζητάμε να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις, το έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Επιπλέον, ο Δήμος Κισάμου θέλει να ευχαριστήσει τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη Απόστολο για την παρουσία του, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αναπτυξιακής Κρήτης κ. Καζάζη Φώτιο, ο οποίος μαζί με τον Διευθυντή υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Πατρελάκη Μάρκο δήλωσαν την προθυμία να συνδράμουν στο έργο κατασκευής Ταμιευτήρα του Δήμου Κισάμου εφόσον έχουν όλα τα δεδομένα-στοιχεία γύρω από αυτό. Επιπλέον, ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο για την παρουσία του, την τέλεση του αγιασμού και τη συνεργασία που διαχρονικά έχουμε σε πολλά θέματα που άπτονται του κοινού ενδιαφέροντος, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς, Τοπικούς και Εντεταλμένους Συμβούλους, το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου, το Λιμενικό Σταθμό Κισάμου, τους εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων  και τους Διευθυντές των Σχολείων του Δήμου μας, τους πολίτες και όλους όσους παραβρέθηκαν.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες  στους εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν την ραχοκοκαλιά και στυλοβάτες για την λειτουργία του Δήμου. Τέλος ευχαριστούμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την παρουσία τους και την δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος, το οινοποιείο Πνευματική και το οινομαγειρείο Γραμβούσα για τη προσφορά των ποτών. Ευχές και καλή δύναμη σε όλους.
Καλή Χρονιά  

Δεν υπάρχουν σχόλια: