Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου το πανεπιστήμιο της Γενεύης και η Κλασσική Αρχαιολογική σχολή πραγματοποίησε δημόσια διάλεξη και παρουσίασε τις τελευταίες ανακαλύψεις της υποβρύχιας ανασκαφής των Αντικυθήρων. 
Ο αρχαιολογικός χώρος των Αντικυθήρων ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Μια ανοιξιάτικη ημέρα το 1900, ψαράδες σφουγγαράδες ανακάλυψαν ένα αρχαίο ναυάγιο κοντά στην ακτή του μικρού ελληνικού νησιού των Αντικυθήρων. Λίγους μήνες αργότερα, το ελληνικό κράτος διοργανώνει την πρώτη μεγάλη υποθαλάσσια αρχαιολογική αποστολή της σύγχρονης εποχής.
Το ναυάγιο χρονολογείται γύρω στο 60 π.Χ. Ενώ ένα μεγάλο μέρος του φορτίου της είναι πριν τον 2ο αιώνα π.Χ. Ανάμεσα στα ευρήματα που τέθηκαν στην επιφάνεια, ένα μικρό χάλκινο αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένων των γραναζιών και των επιγραφών, χρονολογείται από το 250 έως το 200 π.Χ. Ονομάζεται "το μηχάνημα των Αντικυθήρων", ταξινομείται στη μεγάλη οικογένεια των αστρονομικών οργάνων.
Οι ειδικοί έκτοτε αποφάσισαν ότι είναι μια μηχανή αστρονομικής και ημερολογιακής υπολογισμού, που θεωρείται η πρώτη αριθμομηχανή της ανθρωπότητας.
Μια έκθεση που αναπαράγει τον μηχανισμό, που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 στο εκθεσιακό χώρο της UNIGE, επέτρεψε στο κοινό να εξοικειωθεί με αυτή τη μαρτυρία της αστρονομικής γνώσης των αρχαίων Ελλήνων.
Οι τελευταίες ανακαλύψεις του χώρου παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν από τον Δήμαρχο Κυθήρων-Αντικυθήρων,  Ευστράτιο Χαρχαλάκη, την Αγγελική Σιμόσι, διευθυντή της Εφορείας των Υποβρύχιων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού τον Αλέξανδρο Σωτηρίου, τεχνικός διευθυντής της αποστολής «Επιστροφή στα Αντικύθηρα», τον Mathias Buttet, Διευθυντής Ε & Α στην Hublot SA., υπό την διεύθυνση του Γιάννη Μπιτσάκη, μέλους ερευνητικών έργων "Αντικύθηρα".
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: