Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΨΕΜΑΤΑ, ΔΙΧΟΝΟΙΑ, ΠΑΡΑΚΜΗ

Απάντηση έδωσε στα όσα κατηγορούσε ο κ. Μυλωνάκης τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη:
Ψέματα, διχόνοια, παρακμή αφορούν εσάς κ. Μυλωνάκη, 
Εάν και συνεχώς αποδεικνύετε ότι δεν μπορείτε να εκπροσωπήσετε τον θεσμικό σας ρόλο ως φυσική παρουσία, αλλά κρύβεστε πίσω από τις "έτοιμες επιστολές" έχω να σας επισημάνω τα εξής:
Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου ο ίδιος προσωπικά ενημέρωσα τον Δημοτικό Σύμβουλο από την παράταξή σας, κ. Θεοδωρογλάκη Μιχάλη για την επίσκεψη του κ. Αρναουτάκη γεγονός που αποδεικνύει ότι ψεύδεστε σχετικά με το ότι «δεν είχατε ενημέρωση για να στείλετε μια έστω συμβολική εκπροσώπηση ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης» (από τα επτά άτομα της ομάδας σας), όπως δηλώσατε. 
Μάλλον η παρουσία του κ. Περιφερειάρχη σας έκανε να μην εμφανιστείτε … γιατί τι θα του λέγατε; 
Για τον ΒΟΑΚ, ότι δεν στηρίζετε την πρόταση του κ. Περιφερειάρχη; Σε αντίθεση με εμάς.
Για την παράκαμψη Τοπολίων μάλλον με μπερδεύετε με τον εαυτό σας, εσείς δηλώνατε στους χωριανούς σας ότι δεν θα γίνει το έργο. Που είσαστε δυο χρόνια τώρα που υπήρχαν εμπλοκές στο έργο; Πήρατε καμία δημόσια θέση; Καμία. Εμείς αντιθέτως πήραμε δημόσια θέση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το έργο και δικαιωθήκαμε. Επιπλέον, με βάση τη δική σας λογική το όνομά μου, υπάρχει στην κατασκευή του έργου και εφόσον ζω και στην περαίωσή του.   
Σίγουρα τα έργα έρχονται με μελέτες. Θα μας πείτε τι μελέτες μας παραδώσατε (εκτός της ανάπλασης Τοπολίων); Γιατί για τα έργα που λέτε ότι φέρατε, βιολογικός καθαρισμός και παράκαμψη Τοπολίων – Έλους, σωστά αναφερθήκατε ότι είναι προετοιμασία πολλών ετών.  
Εσείς όπως σας έχω ξαναπεί  δεν μπορέσατε να αξιοποιήσετε επί 2,5 χρόνια περίπου την εγκεκριμένη πίστωση 2.350.000 ευρώ από τον Περιφερειάρχη για τις αναπλάσεις Ο.Σ.ΑΠ.Υ. Αποτέλεσμα: ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα και δεν καταφέρατε να ετοιμάσετε τις 8 μελέτες που αποφασίσαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο. Τι κάνατε; Ετοιμάσατε τις 5 (οι 2 ήταν σχεδόν έτοιμες από τον πρώην Δήμου Ιναχωρίου) προϋπολογισμού 1.920.000 ευρώ. Και η τελική απορρόφηση για το Δήμο ήταν 1.173.000 ευρώ, πενήντα τοις εκατό της αρχικής χρηματοδότησης. 
Ο Δήμος έχασε έργα ύψους 1.177.000 ευρώ.
Παρόλο που έχουν περάσει 3,5 χρόνια εσάς, δεν σας έχει περάσει.
Δυστυχώς το πληρώνει ο τόπος μας και οι άνθρωποί του και αυτοί δεν το ξεχνάνε. 
Υ.Γ. 
«Εμείς τι μελέτες ετοιμάσαμε και τις δημοπρατήσαμε στα 3 χρόνια»; 
1. Αξιοποίηση χειμέριων απορροών, 600.000 ευρώ
2. Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων, 440.000 ευρώ
3. Παιδικές χαρές Κισσάμου,140.000 ευρώ 
4. Κοιτόστρωση Πυργιανού ποταμού, 60.000 ευρώ 
5. Ασφαλτόστρωση δρόμων σχεδίου πόλεως, 200.000 ευρώ 
6. Ανάπλαση Καλυβιανής, 200.000 ευρώ
7. Αποκατάσταση οδοποιίας, 500.000 ευρώ     
8. Κατάργηση αμιάντου, 900.000 ευρώ 
9. Μελέτες αναβάθμισης τομέα καθαριότητας, 760.000 ευρώ
Επίσης, πολλές ακόμα μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί για την αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών.    
Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: