Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ: ΨΕΜΑΤΑ – ΔΙΧΟΝΟΙΑ – ΠΑΡΑΚΜΗ

Μετά την παρακμιακή ανακοίνωση του δημάρχου Κισάμου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του δήμου, έχω κατ’ αρχήν να επισημάνω τα εξής:
Όταν κόβεις την πίτα, ακόμα και αν είσαι ο γνωστός κ. Σταθάκης, συγκρατήσου και μην κατηγορείς, μην συκοφαντείς και μην σπέρνεις διχόνοια. Σεβάσου τουλάχιστον τους καλεσμένους σου.
Τα έργα, όπως ξεκάθαρα επισημάνθηκε στον δήμαρχο, δεν τα φέρνεις με τα λόγια, αλλά με ώριμες μελέτες και συνεργασία. Τίποτα από αυτά δεν έχει να παρουσιάσει ως τώρα ο δήμος μας, γι’ αυτό και δεν προχωρούν τα όποια έργα του. Ευτυχώς που ο Περιφερειάρχης του δίνει και δεύτερες ευκαιρίες.
Η Παράκαμψη Τοπολίων και Έλους, προϋπολογισμού 23,8 εκ. ευρώ, ήταν το μεγαλύτερο έργο του ΠΕΠ Κρήτης στην προηγούμενη περίοδο και ήρθε στην Κίσαμο. Δεν το έφερε ούτε ο Πελαργός, ούτε ο αυτόματος πιλότος. Το έφερε η πρότυπη συνέργεια Περιφέρειας και δήμου. Το έφερε η απόλυτη στήριξη όλων των βουλευτών του νομού, καθώς και των κομμάτων. Το έφερε η ομόφωνη υποστήριξη της Κισάμου από όλες τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου - ιδιαίτερα από τους Κισαμίτες συμβούλους-, καθώς και από την τότε ελάσσονα αντιπολίτευση του δήμου. Το έφερε η συγκινητική συστράτευση όλων των φορέων του νομού και των κατοίκων του δήμου. Αυτοί έδωσαν τον αγώνα τους και στην σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου και στις ενέργειες που ακολούθησαν σε πλήρη συνεννόηση με την Περιφέρεια.
Η ιστορία έγραψε, πως για να υπάρχει μια ώριμη μελέτη, συνεργάστηκαν από το 2002 έως το 2010 και έβαλαν την σφραγίδα τους, οι τότε νομαρχιακές αρχές Χανίων και οι δημοτικές αρχές Μηθύμνης και Ιναχωρίου.
Και πάνω από όλα, η ιστορία έγραψε πως στην ένταξη και δημοπράτηση του έργου, έβαλαν την σφραγίδα τους η περιφερειακή αρχή του κ. Αρναουτάκη με Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Βουλγαράκη, καθώς και η δημοτική αρχή Κισάμου του Γιώργου Μυλωνάκη.
Το όνομα του κ. Σταθάκη δεν υπάρχει πουθενά, σε κανένα θετικό βήμα για το έργο (όπως συνέβη και στο έργο της αντιστήριξης των πρανών στο Φαράγγι Τοπολίων). Προεκλογικά μάλιστα υποσχέθηκε (στους περί των Τοπολίων υποστηρικτές του) πως το έργο δεν θα υλοποιηθεί. Ίσως η χολή που βγάζει, να σχετίζεται με την έναρξη των εργασιών, γιατί πλέον οριστικοποιείται πως το έργο θα γίνει. Περαστικά του.
Υ.Γ.: Υπήρχε πολύ σοβαρός λόγος που απουσιάζαμε από την κοπή της πίτας (που δεν είναι της παρούσης), ενώ και από τον δήμο δεν μας ενημέρωσαν για τον ερχομό του κ. Περιφερειάρχη (για να έχουμε μια έστω συμβολική εκπροσώπηση ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης).
Μυλωνάκης Γεώργιος
πρώην δήμαρχος Κισάμου & επικεφαλής
της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: