Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ

H επιτροπή ονοματοδοσίας που έχει συσταθεί από τον δήμο προχθές έκανε την πρώτη της συνάντηση. Μια συνάντηση που ήταν περισσότερο γνωριμίας αλλά και για να μπουν οι κώδικες και οι αρχές που θα πρέπει να τηρήσει η επιτροπή για να δώσει αμερόληπτα και με ουδετερότητα τις προτάσεις της στο Δ.Σ του Δήμου.
Θεωρώ ότι τα ονόματα που αποτελούν την επιτροπή είναι ότι καλύτερο έχουμε στην περιοχή μας ...
Αντώνης Σχετάκης πρώην Δήμαρχος και με τεράστια εμπειρία στα της πόλης.
Ανδρέας Βαρουχάκης πρώην δήμαρχος και αυτός γνώστης της πόλης και των ιστορικών προσώπων της. 
Ευτυχία Δεσποτάκη φιλόλογος γνώστης των προσωπικοτήτων που έχει αναδείξει ο τόπος μας. 
Κωστής Φουρναράκης, φιλόλογος, συγγραφέας, πρώην πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου και με εμπειρία στην ονοματοδοσία των Χανίων. Κώστας Χαιρετάκης τοπογράφος μηχανικός τοποθετημένος από τον δήμο και γνώστης των δρόμων της πόλης.
Πρόεδρος είναι ένα ενεργό μέλος του δήμου, η πρώην αντιδήμαρχος και νυν πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Κισάμου Σταυρούλα Βαρουχάκης και τα πρακτικά τα κρατάει ο Φιλολογικός με την πρόεδρος του, φιλόλογο, Ελένη Γεωργακάκη.
Είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσουν το καλύτερο για την ονοματοδοσία των ανώνυμων αλλά και κάποιων δρόμων που χρειάζονται αλλαγή στην ονομασία. Φυσικά ελπίζω ως ότου αποφασίσει και το Δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει (με μυστική ψηφοφορία) τα ονόματα, οι δρόμοι που δεν έχουν όνομα και είναι ως επί το πλείστον χωματόδρομοι να γίνουν .. οδοί.
Αυτά, ως και τις 24 του Φλεβάρη που θα γίνει η επόμενη συνάντηση της επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: