Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

18  μαθητές οι ωφελούμενοι που θα λάβουν δωρεάν μαθήματα
Δεκατέσσερις μαθητές σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και τέσσερις μαθητές σε φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Πλατανιά, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας αντίστοιχα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων και της επίσημης έναρξης του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Πλατανιά. 
Για το νέο αυτό θεσμό και τη ....

....λειτουργία αυτού αναφέρθηκαν  την Πέμπτη 13/10, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Πλατανιά ο Δήμαρχος  κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Γεώργιος Καμπουράκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών “Palso” Ν. Χανίων κ. Χρήστος Σωτηρόπουλος.
Για την αναγκαιότητα και τα οφέλη υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης, που στο πλαίσιο της παροχής ίσων ευκαιριών στη μάθηση, θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές άπορων οικογενειών του Δήμου Πλατανιά να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα και μαθήματα ξένων γλωσσών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Γιάννη Μαλανδράκης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία την Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων και τον Σύλλογο Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών “Palso” τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο μας τον αγκάλιασαν ευθύς εξαρχής οι φροντιστές, αντιλαμβανόμενοι πλήρως σε ποια εποχή ζούμε και σε ποιες οικονομικές συνθήκες διαβιώνουν πολλοί συμπολίτες μας σήμερα και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε έναν προς έναν, όλους τους  επαγγελματίες που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια μας, δείχνοντας έτσι το πρόσωπο της αλληλεγγύης και των ίσων ευκαιριών στις μικρές μας κοινωνίες». 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Γιώργος Καμπουράκης σημείωσε ότι «η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας και μεγάλο αριθμό οικογενειών, από ότι διαφαίνεται θα κρατήσει για μεγάλο ακόμα διάστημα. Γι’ αυτό η Ένωση Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, με διάφορους τρόπους, όπως ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προσπαθεί να βοηθήσει παιδιά οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώνουν τα φροντιστήρια. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να καλύψουμε περισσότερες θέσεις και σε φροντιστήρια όμορων Δήμων, αφού στον Δήμο Πλατανιά δραστηριοποιούνται ελάχιστα φροντιστήρια».
Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών - Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών Ν. Χανίων Χρήστος Σωτηρόπουλος επεσήμανε πως «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να υλοποιήσουμε το πλαίσιο για τη δημιουργία του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Δήμο Πλατανιά. Έτσι τοποθετήσαμε 13 μαθητές στα Αγγλικά και ένα μαθητή στα Γερμανικά στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Palso που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου». Ο κ. Σωτηρόπουλος υπογράμμισε ότι «μαζί με το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Χανίων τοποθετήθηκαν συνολικά 80 μαθητές, εξοικονομώντας στις οικογένειές τους τουλάχιστον 55.000 ευρώ σε δίδακτρα». «Παρά την κρίση που έχει χτυπήσει και τον δικό μας κλάδο και έχει φέρει τις επιχειρήσεις -Κέντρα Ξένων Γλωσσών- στα όρια της αντοχής τους, αποδείξαμε ότι όλοι μαζί μπορούμε» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: