Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ...

Ξεκινάει αύριο το Α' συνέδριο για την Κίσαμο, στο Τσατσαρωνάκειο πολυκέντρο με το πρόγραμμα που βλέπετε παραπάνω. Θεωρώ οτι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του συνεδρίου, θα είναι μια εμπειρία πρωτόγνωρη, κάτι πολύ ενδιαφέρον, μιας και θα ακουστούν -για λίγο, μόλις 20 λεπτά ο κάθε ομιλητής- πολλά και ενδιαφέροντα για την Κίσαμο. Ας ελπίσουμε οτι θα υπάρχει αρκετό κοινό και η προσπάθεια αυτή θα καθιερωθεί μιας έχουμε τόσα πολλά να πούμε για την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμα μας, εδώ στην Κίσαμο. 
Γεγονός είναι ότι οι κατά καιρούς ντόπιοι Ιστορικοί κρατούσαν "μυστικά" πολλά ιστορικά στοιχεία επειδή δεν είχαν την ευκαιρία της δημοσιοποίησης ... τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία φέτος και ελπίζω να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα. 
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: