Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ


 50 άτομα βρέθηκαν χθες στο Μουσείο και ακολούθησαν το αρμόδιο αρχαιολόγο στην βόλτα που διοργάνωσε η Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συνεργασία με τον Φιλολογικό σύλλογο της πόλης.
Μια βόλτα που ξεκίνησε από το Μουσείο με μια εμπεριστατωμένη ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου και μετά μια βόλτα στους ανασκαμένους χώρους της πόλης. Μια πλήρη ξενάγηση στην Ρωμαϊκή Κίσαμο, και πλούσια περιήγηση από τα ιδιωτικά και δημόσια λουτρά, την αρχαία αγορά, ως και τα ψηφιδωτά του Κέντρου Υγείας (δυστυχώς είναι σκεπασμένα αυτήν την περίοδο). Μάλιστα δεν έφτασε η προγραμματισμένη ώρα για όλες τις ανασκαφές, κάνοντας τους αρχαιόφιλους να ζητήσουν επίμονα και άλλη μια ξενάγηση στα υπόλοιπα ανασκαμένα οικόπεδα τα οποία βρίσκονται στα ανατολικά της πόλης. 
Να επισημάνω οτι αυτή η διαδρομή κυκλοφορεί σε φυλλάδιο του Υπ. πολιτισμού. 
Ελπίζω την επόμενη βόλτα θα είναι και άλλοι παρόν για να μάθουν τις εργασίες της ΕΦΑ Χανίων στην Κίσαμο, αλλά και να παραβρεθούν και οι εκλεγμένοι μας ώστε να ξέρουν τι μπορούν μελλοντικά να αξιοποιήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: