Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...

1ον: Παραλάβαμε το δυσκολότερο φορτίο άλυτων χρόνιων θεμάτων, αναγκών και χρεών από κάθε άλλη περίοδο στην Κίσαμο.
2ον: Διοικήσαμε στη δυσκολότερη περίοδο της Αυτοδιοίκησης μεταπολιτευτικά, εξαιτίας της βαθειάς οικονομικής κρίσης.
Και 3ον: Αντιμετωπίσαμε, διεκδικήσαμε, προωθήσαμε, εξασφαλίσαμε και πετύχαμε περισσότερα από κάθε άλλη περίοδο στην πρόσφατη ιστορία της Κισάμου.
Όλα αυτά, βέβαια, δεν ήταν......
..... αποτέλεσμα της δουλειάς λίγων, μόνο, ανθρώπων. Ήταν και είναι αποτέλεσμα σκληρής ομαδικής δουλειάς πολλών προσώπων, εσωτερικής ενότητας και αγαστής συνεργασίας, σφυραλάτησης ισχυρών συμμαχιών, ιεραρχημένης «ωρίμανσης» στόχων και οργανωμένης και πιεστικής διεκδίκησης για την επίτευξή τους.”
Επίσης, τόνισε ότι: “Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι πέρα από την αναπτυξιακή προοπτική που χαράξαμε με επιτυχία χάρη στην πρωτόγνωρη εξασφάλιση πιστώσεων, επιτελέστηκε παράλληλα, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, ένα πολύπλευρο σημαντικό έργο, καθώς:
Σταθήκαμε δίπλα στους δημότες, σε δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης, διατηρώντας ασύγκριτα χαμηλές τιμές στα δημοτικά τέλη. Κρατήσαμε «ζωντανές» όλες τις λειτουργίες του Δήμου, παρά την έλλειψη πόρων. Συνεργαστήκαμε αρμονικά με τους τοπικούς φορείς. Υπερασπιστήκαμε βασικές στρατηγικές επιλογές του Δήμου μας. Αντιμετωπίσαμε πολλές και μεγάλες κρίσεις και φυσικές καταστροφές.
ΠΗΓΗ

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Η αλήθεια είναι είναι οτι κάθε φορά που μιλάει ο Δημαρχος στος τέλος της ομιλίας ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ...
Καταλαβαίνω πόσο αχάριστος είμαι αφού δεν βλέπω ολα αυτά τα έργα και όλες αυτές τις προσπάθειες που κανει αυτός,η ομάδα του,αλλά και όλοι αυτοί που είναι σύμμαχοι του ειδικά στην Μονομετοχικη!!!!
Είναι η ώρα να φωνάξουμε την αλήθεια "ο βασιλιάς είναι γυμνός"όσοι θυμούνται το σχετικό παραμύθι...
Και όπως είπε και ο δήμαρχος μας: είναι ο χειρότερος δήμαρχος που πέρασε από την Κισαμο από την μεταπολίτευση και μετά.
Κισαμιτης 2014

Unknown είπε...

Εγώ θα συνεχίσω από εκεί που τελείωσε ο προηγούμενος συνδημότης μας !!!!!
Όχι μόνο "ο βασιλιάς είναι γυμνός" , όχι μόνο είναι ο χειρότερος δήμαρχος , αλλά και τυχόν επανεκλογή του θα σημαίνει ότι έχει και το καλύτερο γραφείο κηδειών , μιας και θα βάλει την οριστική ταφόπλακα στην Κίσαμο μας .
Το λέω μετά λόγου γνώσεως και είναι αυτό που έχουν όλοι μα όλοι μέσα στο μυαλό τους αλλά για μικροσυμφέροντα κάνουν τουμπεκί !!!!
Η δημοτική αρχή , στην πλειοψηφία της , δεν το έχει και λειτουργεί με ιδέες και τρόπους της δεκαετίας 50-60 !!!!
Δηλαδή για να φέρω ένα μικρό παράδειγμα , εκμεταλλεύεται την οικονομική ανέχεια που έχουν πολλοί συνδημότες μας που είτε ήταν αιρετοί η είναι η γίνονται υποχρεωτικά με μοναδικό μοχλό πίεσης και προσωπικής ισοπέδωσης τον οικονομικό παράγοντα .
Είναι πολύ λυπηρό φίλοι και συναγωνιστές να ξεπουλούν την ψήφο τους και την αξιοπρέπεια τους βάση της οικονομικής τους ανέχειας.
Βέβαια θα μου πείτε ο Ελληνικός Λαός είναι διεφθαρμένος από το DNA του, αλλά δεν είναι διεφθαρμένοι αυτοί που τους διαφθείρουν είτε είναι Έλληνες η Βάρβαροι?????
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.

Ανώνυμος είπε...

Ο κυριος KISSAMOS Κissamou θα μπορουσε να σχολιαζει και να εκφερει τις αποψεις του πιο κοσμια και χωρις γλοιωδη σχολια οπως τα παραπανω....Αν θελει το καλο της Κισσαμου οπως λεει και σε παλιοτερα δημοσιευματα θα μπορουσε να κανει προτασεις και να προτεινει λυσεις για το κοινο καλο ή να τον ικανοπoιουσαν και να τον συνεφεραν προσωπικα. Αυτο θα μπορουσε να το πετυχει και ο καθενας μας βεβαια αν εκανε μια επισκεψει στον ιδιο τον δημαρχο μεσα στο δημαρχειο ή σε καποιο απο τα δημοτικα συμβουλια που ειναι ανοιχτα στο κοινο οπως ειναι γνωστο σε ολους μας.... Και οχι να κανει ειρωνικα σχολια και παρομοιασεις οπως το κανει τωρα με αποτερο σκοπο... Θα μπορουσε να τρεξει σε παλιοτερες τετραετιες και να κανει μια ανασκοπηση τι εκανε η καθε εκαστοτε δημοτικη αρχη και να συγκρινει εργα και καταστασεις με τα τωρινα δεδομενα που επικρατουν στην χωρα μας, που μας τα εχουν υποβαλει αλλοι με το ετσι θελω ...( αυτο θα μπορουσε να το κανει και να το ανεβασει ο κ Sadentrepese) Βεβαια απο τα μεσα μαζικης δυκτιωσης μπορουμε να βαλουμε την μασκα του ανωνυμου και να γραφουμε οτι θελουμε και να προσβαλουμε τους παντες χωρις να αναλαμβανουμε τις ευθυνες αυτων που γραφουμε.....!!!!!!!!!!!!!!
Τελος επειδη εχουμε μπουχτησει απο ανθρωπους που το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να σχολιαζουν τον διπλανο τους και τιποτα αλλο αν αλλαζαμε νοοτροποια και πεταγαμε τις παροπηδες που φοραμε απο τους παππουδες μας ο τοπος αυτος θα ηταν πολυ καλυτερος σε παρα πολλα θεματα!!!!!!!!!!!!!! Ονομα δεν εβαλα γιατι οπως βλεπω δεν χρειαζεται!!!!!!!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Είπα ν΄αφήσω ξανά τα σχόλια δίχως πολλά ..αλλά όπως διαπιστώνω ξαναρχίσαμε την ανώνυμη λάσπη!!! Το ότι ο Ιάκωβος γράφει και το υπογράφει είναι προς τιμήν του...οι υπόλοιποι είναι που κρύβονται. Όσο για τον τελευταίο ανώνυμο να ξέρει οτι ο KISSAMOS Kissamou βρίσκεται εύκολα ποιος είναι .....

Unknown είπε...

Θα σου το πω άλλη μία φορά αγαπητέ-η Ανώνυμη !!!!
Τιμή μου και καμάρι μου που πέρασα τόσα χρόνια συνεργαζόμενος με τον Κωστή τον Κουκουράκη !!!!!
Εσύ καταρχήν βρες το θάρρος να γράψεις το όνομα σου και μετά έλα να τα πούμε ανοιχτά .
Αυτός που φοβάται και έχει κάτι να κρύψει καλύπτεται πίσω από την μάσκα και την ανωνυμία !!!
Βέβαια τώρα έχουμε καρναβάλι και είμαι σίγουρος ότι θα έχεις δηλώσει συμμετοχή αγαπητή μου !!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου .

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

ΑΠΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΗ Νο 2
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Όσο πλησιάζουμε την ημέρα του καθήκοντος (των εκλογών ) , όλο και θα πληθαίνουν οι απορίες , οι ερωτήσεις και οι ελπίδες μας (εμάς των δημοτών) για την πορεία του δικού μας τόπου. Όλοι νοιαζόμαστε και πονούμε τον τόπο μας και αυτό θέλουμε και από τους εκπροσώπους μας (Δήμαρχους –Δημοτικούς συμβούλους) .
Όπως έχω τονίσει και σε άλλη απορία μου (ΔΗΜΟΤΗ) η εκλογές του Μαΐου 2014 θα είναι διαφορετικές από το 2010. Θα πρέπει οι υποψήφιοι των εκάστοτε συνδυασμών να κτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους δημότες τους. Να υπάρξει ανθρωπισμός , συλλογικότητα και πάνω από όλα ΗΘΟΣ.
Προτείνω λοιπόν ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι των συνδυασμών (ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ) να κοινοποιήσουν στους δημότες τους το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους.
Τους παρακαλώ λοιπόν (σαν ΔΗΜΟΤΗΣ) να έχουν σαν ΣΚΟΠΟ τους το ΚΟΙΝΟ καλό της περιοχής τους.
Χωρίς αφοριστική διάθεση για τους προηγούμενους (υποψηφίους ) και κολακευτική διάθεση για του επόμενους (υποψηφίους).
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ