Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (ΕΠΟΦΕΚ) σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (27-2-2014) εξέδωσε ψήφισμα ενάντια στην επικείμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στο χώρο της Μεσογείου. Αναλυτικά αναφέρεται:
Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (ΕΠΟΦΕΚ) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σε κάθε ενέργεια εξουδετέρωσης των τοξικών χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου και καταδικάζει την επιχειρούμενη αποσιώπηση του γεγονότος από τους ιθύνοντες.
Η ρίψη των 800 τόνων χημικών όπλων ....
...... ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους για το, ήδη επιβαρυμένο, κλειστό θαλάσσιο οικοσύστημα της Μεσογείου και θα προξενήσει ανυπολόγιστες ζημιές στην τροφική αλυσίδα, την βιοποικιλότητα, την ποιότητα των υδάτων, την αλιεία αλλά και στην οικονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της περιοχής.
Στην Ελλάδα οι αρμόδιοι Υπουργοί και η Εθνική Αρχή Χημικών Όπλων δεν παρεμβαίνουν, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με την Εφαρμογή της Σύμβασης για την απαγόρευση ανάπτυξης, παραγωγής, αποθήκευσης, χρήσης και καταστροφής χημικών όπλων (Ν. 2991/27.2.2002 ΦΕΚ 35). Ο ίδιος νόμος συμπεριλαμβάνει στους πίνακες των χημικών προϊόντων και το Σαρίν, ως δηλητηριώδες και τοξικό. Το Σαρίν είναι ένα από τα χημικά απόβλητα που μεταφέρεται από το Cape Ray και πρόκειται να καταστραφεί με την μέθοδο της υδρόλυσης.
Πέρα από την μη εφαρμογή του νόμου, η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς σιωπούν. Αυτή η σιωπή, εύλογα, μπορεί να θεωρηθεί συνενοχή σε ένα επιχειρούμενο έγκλημα ενάντια στο περιβάλλον αλλά και την κοινωνία. Τέτοιου είδους ενέργειες καταδικάζονται απερίφραστα από εμάς. Μόνο η ενεργοποίηση των πολιτών μπορεί να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: