Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ


Μπορεί οι δηµοτικές εκλογές να απέχουν δεκαπέντε µήνες και παράλληλα να έχει ανοίξει δηµόσια συζήτηση για το ενδεχόµενο αναβολής τους κατά έναν χρόνο, ωστόσο οι σχετικές διεργασίες στις τοπικές κοινωνίες ανά την επικράτεια, αλλά και στα κοµµατικά επιτελεία όλων των αποχρώσεων έχουν ήδη ξεκινήσει…γράφουν τα παραπολιτικά του δικού μας Γιάννη και  συμπληρώνουν οι αρθρογράφοι* για την ΚΡΗΤΗ. 
Υποψηφιότητα που θα μπορεί να στηριχθεί από ΠΑΣΟΚ και ∆ΗΜ.ΑΡ. αναζητά στο Ηράκλειο η Ν.∆. Ωστόσο, ο νυν δήµαρχος, Γ. Κουράκης, θα διεκδικήσει ξανά τον δήµο. Στα Χανιά την έκπληξη αναµένεται να κάνει ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο Ελ. Σκουλάκης. Στο Ρέθυµνο, ο Γ. Μαρινάκης (ΠΑΣΟΚ) θα προσπαθήσει να επανεκλεγεί, ενώ η Ν.∆. προσανατολίζεται στους Γ. Γιακουµάκη και Ν. Μαλιαρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναµένεται να δώσει το χρίσµα στον Γ. Βλαστό. Στον Αγιο Νικόλαο, η αποχώρηση του νυν δηµάρχου, ∆. Κουνενάκη (αναµένεται να πολιτευθεί µε τον ΣΥΡΙΖΑ), δηµιουργεί νέα δεδοµένα. Ετσι, από το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται οι Αντ. Ζερβός και Πανίκος Καρατζής, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Θραψανιώτης, ενώ από τη Ν.∆. ο Αλ. Αλεξανδράκης.
* Γιώργος Σιαδήμας και Δημήτρης Κουνιάς, εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: