Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ...ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ


Το θέμα εισηγήθηκε η κ. Σκουλάκη Ευφροσύνη και έκανε γνωστό στο Συμβούλιο τα εξής:
Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε συζητήσει για το θέμα της Χερσονήσου Γραμβούσας και συγκεκριμένα για την μεταγραφή σαν δημοτικό ακίνητο στο Υποθηκοφυλακείο την οποία η Δ/νση Δασών ζήτησε την ανάκλησή της από την κ. Υποθηκοφύλακα Κισάμου.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει κάτι νεότερο για το θέμα και τι κινήσεις γίνονται.
Πιτσιγαυδάκης: Η Δ /νση Δασών με τον υπ.αρ.5908/2012/11-2-2013 έγγραφό της προς την κ. Υποθηκοφύλακα Κισάμου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, εκτός των άλλων θεωρεί ότι η μεταγραφή του ακινήτου που αποτελεί τμήμα της Χερσονήσου Γραμβούσας εκτάσεως 17.231 στρ. έγινε κατά παράβαση του άρθρου 10 του Ν.3208/2003 και του άρθρου 280 του Ν. 86/1969 και ζητά την ανάκληση της μεταγραφής.
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε πλήρη τοπογράφηση του συνόλου του δημοτικού ακινήτου και να αναθέσουμε σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο την άσκηση αναγνωριστικής αγωγής κατά του Ελληνικού δημοσίου.
-Σκουλάκη: Το θέμα αυτό πρέπει να έρθει άμεσα στο Δ ημοτικό Συμβούλιο και να πάρουμε απόφαση γιατί το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν πρέπει να χάσει χρόνο.
-Πρόεδρος: Θεωρώ ότι πρέπει να μην μπει θέμα στο Συμβούλιο. Να αποφασίσουμε τώρα να αναθέσουμε την άσκηση αναγνωριστικής αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Να παραπέμψουμε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή να κάνει την ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο.
-Σκουλάκη: Η αναγνωριστική αγωγή θα κρατήσει μια 10ετία. Μιλάμε για Δ ημοτική έκταση που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.
-Καστανοπουλάκης Κων/νος: Η Χερσόνησος Γραμβούσας ανήκει στην Κοινότητα Γραμβούσας από το έτος 1929 που παραχωρήθηκε από τον Βενιζέλο για βοσκοτόπια.
-Σχετάκης Αντώνιος: Παράλληλα με τις όποιες νομικές ενέργειες κάνουμε θα πρέπει να διεκδικήσουμε και πολιτική λύση στο θέμα. 
Μετά το τέλος της ο κ.Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει.
Αριθμός απόφασης 62
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τα παραπάνω και διαλογική συζήτηση.
Αποφασίζει ομόφωνα
1. Παραπέμπει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να ορισθεί εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο για την διασφάλιση της ιδιοκτησίας του Δήμου και την σύνταξη νομικής γνωμοδότησης με τα στοιχεία του φακέλου,θεωρώντας σε κάθε περίπτωση δεδομένη την ιδιοκτησία του Δήμου από το έτος 1929.
2. Παράλληλα με τις νομικές ενέργειες ο Δήμος θα κινηθεί ανάλογα για εξεύρεση και πολιτική λύσης.
3. Συστήνει 3μελής επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ.Πιτσιγαυδάκη Χαράλαμπο και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Σταθάκη Θεόδωρο και Κουκουράκη Κων/νο. Η εν λόγω επιτροπή θα χειρίζεται και θα παρακολουθεί τις διαδικασίες του θέματος.
Ακριβές απόσπασμα 

Υ.Σ Η χερσόνησος της Γραμβούσας άνηκε στην κοινότητα Γραμβούσας και σήμερα ανήκει στον Δήμο Κισάμου..... όπως και του Γαλανού ο κάμπος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: