Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΥΠΙΚΑ

Άνοιξαν τον δρόμο οι κάτοικοι από και προς την σήραγγα Τοπολίων ...μιας και δεν εκτελούνται έργα. Όμως η αστυνομία τον ξανάκλεισε. 
Τέτοια ταλαιπωρία για το τίποτα δεν ξανάγινε. Όμως τυπικά το έργο έχει αρχίσει, άσχετα αν ξεκινήσουν ουσιαστικά μετά από κανένα μήνα, και αυτό συνεπάγεται και ευθύνες. Ως και σήμερα οι ευθύνες ήταν του αέρα και όλοι περνούσαν με την θέληση τους και ανασφάλιστοι... από την στιγμή όμως που το έργο ξεκίνησε την ευθύνη την επωμίζεται ο εργολάβος και επιβλέπων του έργου.......
 Το σωστό θα ήταν βέβαια 0 δρόμος να κλείσει την ημέρα που θα ξεκινούσαν τα έργα....και όλο αυτόν τον καιρό να δουλεύεται με τα μηχανήματα του δήμου ο εναλλακτικός από τα Τσουρουνιανά, όμως η αδιαφορία και η νωχελικότητα ορισμένων έφεραν τους κατοίκους των Εννιά χωριών σε ακραίες καταστάσεις....

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα μηχανήματα του δήμου δεν μπορούν να πάνε εκεί γιατί δεν έχουν πετρέλαιο για να δουλέψουν

Κουκουράκης Κων/νος είπε...

Είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες Γιάννη.
Από την άλλη όμως δίκιο έχουν και οι κάτοικοι γιατί εκτός όσων αναφέρεις, κάποιοι από τον Δήμο ή γύρω από αυτόν φωνάζουν τον κλειδοκράτορα τους ανοίγει και περνούν.
Αυτό οι υπόλοιποι δεν το ανέχονται.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ το ξαναλέω. Ποιος δεν αφησε τον εργολάβο να αρχίσει το έργο τον Οκτώβρη; ή μήπως η πληροφορία μου είναι λάθος; Και αν είναι λάθος τότε γιατί έρχονται τώρα τόσο σοβαρά θέματα της περιοχής των εννιά χωριών και της Κισσάμου γενικότερα με πρώτο και καλύτερο την αναθεώρηση του χωροταξικού Κρήτης και την επιβολή λατομικών ζωνών στο Στόμιο; ... Και όπου να ΄ναι θα σκάσει και η χάραξη του δρόμου Κουντούρα - Λαφονησι και τότε να δεις τρέξιμο... Τελικά μου φαίνεται ότι ο Καλογερής και η παρέα του (πρώην σοσιαλιστές και οδηγοί αυτών), μας την έχουν στημένη κανονικότατα...

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε , που ζείτε?????
Σας έχουν χεσμένους όλους και η δημοτική σας αρχή και η περιφέρεια του βουλγαροαποστόλη!!!
Θα γίνεται βιομηχανική περιοχή θέλετε δεν θέλετε , το έχουν προαποφασίσει πολύ καιρό τώρα!!!!
Όσο για το καλύτερο οικόπεδο το Ελαφονήσι , η πρόσβαση που έχει αποφασιστεί χρόνια τώρα είναι Χανιά - Ταυρωνίτης -περιφερειακά της Παλαιόχωρας -οικόπεδα των κύπριων - Ελαφονήσι , άρα από τα Καλουδιανά και πάνω θα περνάτε εσείς ολομόναχοι και γιατί να σας φτιάξει τον δρόμο ο Αποστόλης , αφού και ο μυλωνάς δεν τον θέλει.
Όσο για τους Παλαιοχωρίτες ελάχιστα θα επωφεληθούν όλη την μπουκιά θα την τρώνε οι κύπριοι και καλά να πάθουν αφού ξεπούλησαν την γη τους.
Ένας κούκουρας δεν φέρνει την άνοιξη αφού εσείς κοιμάστε πάνω στα μικροσυμφέροντα σας και όταν ξυπνήσετε ίσως να είναι αργά?????

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Εγώ λέω ότι φταίει ο καιρός. Ο κακός καιρός....

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ο κακός καιρός μας φταίει Νικόλα!